Toyota lucrează la o variantă hibridă pentru GT86

de Bogdan Mirică
Vineri, 13.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota caută să extindă gama actualului GT86 cu o nouă versiune. Este vorba despre un hibrid, propulsat de un ansamblu inspirat de hibrizii cu care Toyota participă în competiţii.

Toyota caută să exploateze cu succes imaginea bună pe care şi-a clădit-o sportiva GT86. Motiv pentru care caută să extindă gama de motorizări cu noi opţiuni mai puternice. Nu este pentru prima dată când apar astfel de informaţii, numai că, de această dată, ele au fost confirmate de surse executive din interiorul Toyota.

Este vorba despre un oficial care lucrează în cadrul departamentului de dezvoltare, Koei Saga. Acesta susţine că am putea vedea în viitorul apropiat o versiune hibridă a coupe-ului.

Dacă versiunea Gt86 Hybrid primeşte undă verde pentru producţie, departamentul este gata să aducă modelul pe piaţă.

Koei Saga
responsabil departamentul de dezvoltare motoare Toyota
„Lucrăm în prezent la o soluţie de propulsie alternativă pentru GT86. Procesul de dezvoltare este deja în stare avansată. Dacă versiunea primeşte undă verde pentru producţie, departamentul este gata să aducă pe piaţă cât mai curând un GT86 Hybrid.”

Deşi a vorbit deschis despre eventualitatea unei alternative ecologice, Saga a refuzat să ofere informaţii despre ceea ce vom vedea sub capota modelului japonez.

Ansamblul hibrid va fi compus dintr-o unitate electrică şi un motor pe benzină, însă capacitatea acestuia şi performanţele rămân un mister.

Saga a recunoscut totodată că tehnologia folosită ar putea fi inspirată de cea regăsită pe moceleş la nivel competiţional. Asta ne duce cu gândul la o combinaţie similară celei folosite pentru a propulsa conceptul Yaris Hybrid-R, dezvăluit săptămâna aceasta la Frnakfurt. Deşi prototipul dispunea de 420 de cai, ne putem aştepta ca acest bagaj de resurse să fie redus.

Comentarii (2)

  • Daniel
    I'm bought ! Aveam ceva ezitari privind motorul pe benzina, dar hybrid va rupe piata,
    5 5
  • nu mi se pare deloc aiurea sa puna si un motor electric pe masina asta, cu profil sportiv. ai o gramada de avantaje.
    atata timp cat lasa motorul original si aduce in plus motorul electric, e numai bine.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru