Toyota şi BMW vor împărţi tehnologia vehiculelor alimentate cu hidrogen

de Sebastian Toma
Joi, 24.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota şi BMW vor împărţi tehnologia dezvoltată de japonezi pentru a dezvolta vehicule alimentate cu hidrogen. Primele modele de serie sunt aşteptate să debuteze în 2020.

Toyota şi BMW sunt pe cale să semneze o înţelegere privind împărţirea tehnologiei vehiculelor alimentate cu pile de combustibil. Cele două companii au anunţat un parteneriat în acest sens încă din iulie 2012, dar echipele celor doi parteneri au avut nevoie de timp pentru a stabili ce elemente vor folosi şi cum va funcţiona parteneriatul lor. Atât BMW, cât şi Toyota au testat în ultimele decenii o serie de autovehicule alimentate cu hidrogen, bazate într-o oarecare măsură pe modele de serie. În ceea ce priveşte înţelegerea dintre cei doi constructori, Toyota le va furniza nemţilor de la BMW tehnologie privind vehiculele alimentate cu pile de combustibil, dezvoltată în regie proprie din 1992 până în prezent.

În baza tehnologiei pe care o va obţine de la Toyota, BMW va construi un prototip pe care îl va prezenta public până în 2015. Versiunea de serie a acestui vehicul este aşteptată să debuteze pe piaţă în 2020, estimează japonezii de la Nikkei.

Până atunci, companii precum Daimler, General Motors, Nissan, Honda şi Hyundai sunt aşteptaţi să lanseze şi ei propriile vehicule alimentate cu hidrogen.

Vehiculele alimentate cu pile de combustibil sunt propulsate de motoare electrice, care sunt alimentate folosind curentul electric generat de o reacţie chimică între hidrogen şi oxigen. În comparaţie cu un vehicul electric alimentat cu acumulatori, acestea au o autonomie de până la cinci ori mai mare, comparabilă cu un automobil convenţional, cu toate că nu emit noxe poluante în niciun moment şi pot fi alimentate în doar câteva minute de la o staţie de alimentare. Singura problemă rămâne modernizarea actualei reţele de alimentare cu carburant pentru a implementa pompele de hidrogen.

Via Reuters

Comentarii (14)

  • Aloooo .... Fanilor de masini germane... Pe unde sunteti?!!! De ce taceti? Asa de prosti sunt astia de la Toyota ca le imprumuta Bamvau tehnologia! Auzi tu? A mai tare dintre marcile tari dupe planeta si dupe pamant sa ia tehnologie tocmai de la aia de-i desconsiderati voi?!!! Ce rusine frate! Asta ar trebui sa se lase cu ghertoi care se sinucid in grup dupa ce in prealabil si-au dat foc la hardughii si si-au cumparat Loganuri, ca de la Renault inca n-a imprumutat Bamvau nicio tehnologie!
    14 18
  • Ma astept sa fie destul de costisitor de intretinut o asa masina. Din cate tin minte celulele de hidrogen linchid folosesc platina. si in plus depozitaera hidrogenului lichid este foarte costisitoare. trebuie depozitat la temperaturi extrem de mici ca sa nu fie pierderi mari (sa nu se evapore in atmosfera). toate astea cumulate vor duce la preturi destul de ridicate de achizitionare si intretinere.
    5 3
  • Toyota
    Cine ziceati ca a inventat tehnologia ?
    Cred ca e o greseala. Germanii inventeaza tot ce exista pe acest pamant. Mai ales cei de la BMW. Eu zic sa-i lase cei de la Toyota pe BMW-isti sa-si inventeze propriile super tehnologii si sa aiba aceaesi rata de motoare stricate.
    Deci dragi fani ai BMW-urilor, de ce credeti voi ca cei de la BMW au nevoie de tehnologie de la Toyota si nu invers ? Daca nu v-ati prins, va deschide ochii realitatea: japonezii fac lucruri mai bune ! SI cand ii aud pe unii ca BMW si Audi sunt PREMIUM, dar ajung cu nemiluita prin service-uri din cauza problemelor la motoare ma amuz nespus.
    6 14
  • Baiatu, tu ai o mare problema, pe bune, tu si inca vreo cativa doar asta stiti, sa injurati Bmw zi si noapte? Poate oficialii Toyota sunt in adancul sufletului fani Bmw si le da lor tehnologia de pile pe hidrogen,mai stii? si oricum e vorba de 2020, si stai calm ca va da si Bmw ceva japonezilor, sasiuri sportive pe viitoare supra, niste motoare diesel, din alea nefiabile, chiar crezi ca cei de la Toyota sunt atat de batuti in cap incat colaboreaza cu Bmw? Si n-a zis nimeni ca cei de la toyota sunt prosti sau ca fac masini proaste, voi astia ce injurati toata ziua bmw spuneti asta de ele, observi diferenta? deci cine face prost pe cine? Eu nu pot s ainteleg , daca ai o japoneza si esti multumit de ea, cat de trist sa fii sa injuri toata ziua masinile nemtesti?
    12 5
  • Ma refeream la Misha, dar vad ca a mai aparut unul, veniti veniti, sunteti multi, foarte multi.
    6 3
  • @toyota
    Da mai, sunt pe primul loc la inventii pe ultima suta de ani, in fiecare an mai inventeaza cate ceva, daca nu erau ei acum n-aveam nimic din ceea ce inseamna industria auto.
    5 5
  • @Vali
    Baiatu', asa cum ziceam, n-are nimeni nimice cu masinile germane, ci cu ghertoii care le poseda in Romanica, se cred destepti si ii desconsidera pe cei care au o masina non-germana. Si faptul ca va iau la misto si scot in evidenta trasaturile de caracter care va definesc, nu se datoreaza faptului ca sunt trist, ci ca, dimpotriva, imi face mare placere aceasta activitate. Repet, nu cu masinile nemtesti am ce am, ci cu toti imbuibatii care le conduc si care cred ca, daca ai un Pasat TDI de 100 de ani l-ai apucat pe Dumnezeu de picior si considera util sa-i considere fraieri pe aia care au ales o masina non-germana.
    Si inca ceva, spre deosebire de voi, defectele masinilor germane le-am constatat pe proprie piele. Si tot spre deosebire de voi, masinile germane pe care le-am posedat nu au fost rable cu numere de Bulgaria, ca tot ma acuza un imbecil ca, vai doamne, critic marcile germane, pentru ca nu-mi permit decat Logan.
    3 7
  • @aurola... de Mai sus.
    Voi la fiecare articol de doi lei îl faceți constitutie..
    In primul rând BMW a făcut motoare pr Hydrogen înaintea lui Toyota cu mulți ani in urma.
    In al doilea rând cum va uitati la asta ca Toyota si Lexus vor fi motorizate de motoare Diesel BMW, motoare hibride , hidrogen au vreo 10 ani pe piața si mai admitem unii sunt mai avansati unii nu, Dar motorul Diesel care are mai mult de 100 de ani pe pământ si japonezii nici in 2013 nu-l pot face la fel de fiabil ca Un motor German, cred ca totuși asta spune ceva după 100 de ani de la inventie sa ajungi sa cumperi de la nemti.
    12 5
  • La ce motor diesel facut de Toyota te referi ?
    Am o corolla din 2007 cu un amarat de 1.4 D-4D cu numai 90 de caluti. Am 80.000 km facuti cu masinuta si nu am schimbat decat becurile de la faruri. Si nu mi s-a intamplat niciodata sa nu porneasca masina.
    Mi se pare mie sau Toyota e lider la vanzari pentru ca face masini fiabile ? Iar cand vorbim de hibride eu am auzit ca exista Prius si altele.
    Cand va ajunge Toyota sa puna pe masini motoare diesel de la BMW sigur nu-mi mai iau Toyota. Prefer Logan cu motor de Renault decat Toyota cu motor de BMW. Insa sper sa-si vada japonezii de treaba ca pana acum si sa nu se coboare la nivelul BMW.
    5 8
  • @Misha
    Imi pare rau, tu hulesti ghertoii cu TDI, dar nu dovedesti decat ca esti putin limitat, stii dc? pt ca faci generalizari, ii pui pe toti in aceeasi oala si toate marcile si toate modelele, si chiar daca ai avut o masina nemteasca cu probleme nu inseamna nimic, orice masina poate avea probleme, iar daca nu mai vrei sa ai una f bine, dar stii cum e asta? Daca ai avut o deceptie cu-o blonda inseamna ca nu mai vrei sa auzi de blonde? sau invers, de brunete? Daca da, atunci chiar ai o mare probleme si denota limitare, una e sa vorbesti cand e cazul de probleme la anumite marci, alta e sa vii la fiecare stire cu "huo VAG, huo Bmw", esti caraghios, tu si altii, care chiar daca negati asta, incercati voi cumva sa bagati pe gat marcile japoneze si radeti de cei care aleg alte marci, in special nemtesti, dc?? Cine sunteti voi sa stabiliti care e prost dupa marca pe care o are? Cu cat injurati si huliti mai mult gratuit si fara rost, cu atat sunteti mai penibili.
    7 4
  • Pai nu-i o idee rea, un Logan arata mai bine decat o Corolla, este la fel de fiabil si este la jumate de pret.
    9 4
  • @fani BMW afectati
    Deci BMW a facut motoare cu hidrogen inaintea japonezilor, iar acum vor tehnologia japonezilor ? Mi se pare doar mie sau unii care scriu pe aici nu gandesc prea mult ?
    Sau de fapt BMW se chinuie sa faca ceva de vreo 10 ani si nu le iese prea bine si iau tehnologia de la japonezii care au pus-o la punct in 2-3 ani. Pai daca japonezii continua sa-si faca treaba tot la fel, in 10 ani BMW da faliment daca nu colaboreaza cu ei sa mai ia din tehnologie.
    Vedeti ca mai e un articol legat de fiabilitatea motoarelor si BMW se pare ca sta foarte prost, dar ceva mai bine ca Audi, daca vreti sa va consolati.
    4 9
  • @@@BMW
    Depinde ce dioptrii porti cand te uiti la Logan si la Corolla. Iti pot recomanda un oftalmolog bun.
    Cu siguranta sunt si la fel de fiabile, cand ai bani doar de tricicleta si nu-ti permiti nici o roata de Logan.
    2 6
  • AndreiRN
    BMW vor sa intre si ei in lumea noua.
    2 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru