Toyota va lansa un nou SUV de dimensiunile lui C-HR: "Putem avea două modele în același segment dacă sunt suficient de diferite"

de Daniel Popescu
Marti, 05.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota va lansa în cel mult 3 ani un nou SUV care va avea dimensiuni apropiate de cele ale lui C-HR, întrucât consideră că poate avea două modele în același segment dacă există diferențe majore între ele.

În ultimul an, Toyota a dezvăluit nu mai puțin de 3 concepte de SUV-uri cu design-uri atipice, fără să ofere detalii despre posibilitatea ca acestea să fie produse în serie.

Startul a fost dat în luna aprilie de Toyota FT-4X, un SUV de oraș cu apetit pentru off-road, iar acesta a fost urmat în octombrie de Tj Cruiser, un SUV care iese în evidență prin spațiul interior generos asemănător unei utilitare. În plus, cu numai câteva zile în urmă, japonezii au prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles conceptul FT-AC (foto), un SUV dedicat în special pasionaților de aventură.

În cadrul aceluiași eveniment, Jack Hollis, directorul general al Toyota pentru America de Nord, a dezvăluit că japonezii au lansat cele 3 concepte pentru a obține feedback din partea clienților. Pe baza feedback-ului, constructorul japonez va lansa într-un interval de doi sau trei ani un nou SUV care va avea dimensiuni apropiate de cele ale lui C-HR, care se bucură de o popularitate majoră în special în Europa.

Practic, Toyota va avea două SUV-uri compacte în gama de modele, însă oficialii mărcii afirmă că acest lucru nu va reprezenta o problemă. "Este din nou la fel ca în anii '90, putem avea mai mult de un model în fiecare segment dacă acestea sunt suficient de diferite", afirmă Hollis.

Noul SUV va avea un design mai puțin obișnuit și va fi dedicat pentru călătorii în orașe, însă principala noutate comparativ cu C-HR va fi disponibilitatea opțională a unei versiuni cu tracțiuni integrale. Pe de altă parte, modelul nu va beneficia de o versiune hibridă, cel puțin la lansare. În plus, elementele de design introduse pe noul SUV vor fi implementate ulterior și pe alte SUV-uri din gamă, inclusiv Toyota RAV4.

Via Motor Authority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru