Toyota vrea un coupe electric, rival pentru Tesla Roadster

de Bogdan Mirică
Vineri, 13.07.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota vrea să dea naştere unui model sportiv complet electric, dezvoltat pe platforma coupe-ului GT86. Acesta ar urma să se dueleze cu pionierul segmentului, Tesla Roadster.

Toyota a prins gustul modelelor sportive de mici dimensiuni şi promite pe viitor un nou membru de acest gen. Potrivit unor informaţii preliminare, constructorul japonez vrea să dea naştere unui coupe sportiv electric, poziţionat pe piaţă ca rival direct al viitoarei generaţii Tesla Roadster, aşteptată anul viitor.

Modelul va fi tot un coupe uşor, cu resurse decente, dezvoltat în jurul proiectului care a vizat lansarea actualului GT86. Practic Toyota are la îndemână toată arhitectura unei sportive uşoare, pe care va avea misiunea să aplice un motor electric.

Noutatea absolută o va reprezenta însă transmisia, japonezii fiind decişi să ofere clienţilor o cutie manuală alături de motorul electric. Această măsură va spori plăcerea condusului. Declaraţia a fost făcută de Hiroyuki Ogawa, un oficial Toyota, care a dezvăluit şi că ideea unei transmisii manuale va fi aplicată şi pe câteva modele hibride. Ea va sosi însă pe piaţă abia peste trei ani.

Ogawa a ţinut să lămurească şi poziţia Toyota faţă de actuala transmisie CVT, folosită pe gama de modele hibride.

Potrivit acestuia, ea este foarte eficientă, dar nu este apreciată pentru că estompează senzaţiile plăcute pentru cel de la volan.

Acelaşi Ogawa a declarat că tehnologia electrică pe care o vom vedea în viitor sub capota unui coupe sportiv va fi introdusă mai întâi pe un model urban electric. Toată lumea se gândeşte deja la o versiune cu zero emisii a actualului Toyota iQ.

via autoblog

Comentarii (10)

  • Bravo Toyota!!!O marca care merita foarte multa atentie datorita fiabilitatii pe termen lung a motoarelor.
    8 7
  • Toyota chiar a apelat la Tesla candva,pentru a le da putina tehnologie.
    7 1
  • AndreiRN
    Bravo Toyota pt schimbarile pe care le face in lumea auto.
    Rav4 are partea propulsoare facuta de Tesla si cloaborarea se va extinde si la o sportiva.
    4 2
  • Ursul_grizonat
    Suna bine un model electric pentru ''ctadina'' de oras pe nume IQ,desi mie mi-ar fi placut sa existe si o versiune hybrid,a acestui mic model de la Toyota.
    3 3
  • Barem de la Tesla are ce lua,pe cand de la BMW ce sa ia?Dieselurile alea invechite.
    4 7
  • kumite
    Orice i-ar face,tot anosta va ramane.Nimeni nu poate contesta fiabilitatea lor,dar tot masina de pensionari va ramane.Puteti sa o laudati cat vreti,nu o sa am asa ceva niciodata.NU-MI PLACE!Suspensii de cacao,sasiuri de tot rasul,tabla din hartie de orez,plasticul lasa de dorit,curele de distributie care nu prea mai au ce cauta in lumea auto.Seamana extrem de mult cu VAG-ul.Nici nu ma mira ca vor ceva tehnologie adevarata de la europeni.Cat este de usor sa te inspiri de la alti producatori.Sunt satul de atatea corole,sau cum le-or mai zice.Mai repede prefer un Nissan,o honda sau o mazda.Toyota does not rule!
    Sa va vad acum!:Puneti-ma la respect,si explicati-mi cat este de buna toyota voastra. BTW,stiti ca toyota livreaza cu fiecare masina vanduta,si solutiii antigreieri?
    11 6
  • ChuckNorris-PP--DD
    Kumite ai perfecta dreptate!
    4 5
  • tot golful de 1.4 si 75 cp la 16 mii de e are trecere la romani ca doar e golf ce naba....
    2 2
  • kumite
    Oi fi condus tu numai toiote mah ,muedezule!Stiu si de Prado,Granvia,Windom,Hiace,Ravuri si multe alte toyote.Toate o apa si-un pamant.Daca te intreb cum se reseteaza intervalul de schimbare a curelei de distributie de la Hilux,Granvia,habar nu ai ca trebuie sa scoti ceasurile si sa muti un surubel .Dar tu stii bah multe despre toiote.Ti-am mai spus,dar se pare ca nu stii sa citesti.Sunt masini bune,dar nu-mi plac.Iar tu,nu ma poti convinge ca toiota "iz za bezt".Capisi?Adica ,daca am toiota nu sunt ruman?.Se pare ca ai ceva scoala,dar gramatica ta scartie un pic mai mult decat gramatica mea.Tu esti unul din aia care a spus ca Venea il omoara pe Siret,dupa ce ai citit "Venea o moara pe Siret"?
    7 4
  • kumite
    Eu nu am nevoie de reviste cu poze ,ca tine.Nasol daca ti-ai mancat"replica".Pardon,de fapt e bine ca ti-ai mancat-o.N-o sa mai iasa unul ca tine.Good on you,mate.Oi fi tu fan toiota,dar esti exact ca aia de la stadion.Limbaj,comportament,spirit de turma,intolerant.Cine nu-i cu tine,e dusmanul tau."Sa moara dusmanii mei!".Ti se potriveste ca o manusa.INCA ODATA.Toiotele sunt masini foarte bune,dar MIE NU-MI PLAC! Ce-i asa de greu de priceput..Poti sa respecti treaba asta?Nu-i obligatoriu sa-mi placa toiota.Cochetezi cu toiota,ia-ti toiota.E simplu.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru