TRW a dezvoltat un nou tip de airbag: cel lateral adaptiv

de Sebastian Toma
Marti, 04.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
TRW, un furnizor de componente auto, a lansat astăzi un nou tip de airbag lateral, care îşi adaptează caracteristicile în funcţie de gravitatea impactului la care a fost supus automobilul.

Esential 2013 este anul în care vor debuta în producţia de serie noile airbag-uri laterale adaptive.
Inovaţie în domeniul siguranţei pasive – TRW, un furnizor de componente pentru producătorii de automobile, a dezvelit noul său airbag lateral adaptiv. Acesta prezintă o supapă flexibilă, care poate îmbunătăţi protecţia oferită ocupanţilor în funcţie de severitatea impactului la care este supus autovehiculul respectiv. Sistemul nou include factori precum forma pe care o va avea airbag-ul când va fi deschis, viteza de declanşare, forţa de declanşare şi fermitatea sa.

Noile airbag-uri laterale adaptive de la TRW vor fi gata pentru producţie în 2013, anunţă reprezentanţii companiei. Acestea sunt construite pentru a oferi un plus de protecţie în cazul unui impact prin menţinerea presiunii interne pentru o durată de timp mai lungă, ceea ce le permite să absoarbă mai multă energie în timpul impactului. În plus, noul sistem ajută la reducerea posibilităţii aplatizării airbag-ului între pasager şi faţa de uşă în timpul unui impact.

Urmareste Automarket
Între timp, constructori precum Ford şi Mercedes-Benz pregătesc introducerea airbag-ului pentru centurile de siguranţă.
Centurile de siguranţă cu airbag reduc eventualele leziuni provocate de centura de siguranţă în urma unui impact. Practic, la detectarea unor probleme, centura se umflă pentru câteva miimi de secundă, protejând pieptul pasagerilor prin degarajarea forţerlor care acţionează asupra acestora. "Când am întrebat subiecţii studiilor noştri cum se simte centura, aceştia ne-au spus că aceasta este mult mai puţin rigidă şi mult mai confortabila", declara Sue Cinske, vicepreşedintele biroului de dezvoltare a siguranţei din cadrul Ford.

Via JustAuto (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru