Furnizorul de componente auto TRW a inaugurat o fabrică de airbag-uri la Roman

de Sebastian Toma
Miercuri, 30.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
TRW Automotive a inaugurat în zona industrială Roman cea de-a şasea fabrică pe care o deţine în România, anunţă 0-100.ro. Fabrica va coase sacii de airbag-uri, care vor fi trimişi la diverşi producători de automobile din toată lumea.

Esential 6 fabrici are TRW în România.
TRW Automotive a deschis o uzină specializată în coaserea sacilor de airbag-uri în Roman, anunţă 0-100.ro. Furnizorul american de componente auto mai are cinci alte fabrici la noi în ţară şi va angaja 600 de persoane în această uzină până la finele anului curent. În viitor, în măsura în care va creşte cererea pentru airbag-uri în ritmul aşteptat de TRW, fabrica din Roman ar putea să ajungă să aibă 1.200 de angajaţi. Unitatea din România va susţine producţia de airbag-uri din Europa, care deserveşte majoritatea producătorilor de automobile din ţară. În prezent, fabrica are 100 de salariaţi şi urmează să primească încă 300 de angajaţi în viitorul aprorpiat.

Băimărenii finisează volane de Audi în cea de-a cincea fabrică TRW din România

Angajaţii TRW din Roman vor coase saci de airbag-uri atât cu maşini manuale, cât şi cu maşini automate şi semiautomate de cusut.

Până în 2018, TRW previzionează că piaţa de airbag-uri pentru autovehicule pentru pasageri va atinge o cerere suplimentară pentru încă 12 milioane de airbag-uri. Reprezentanţii TRW spun că forţa de muncă din România este "excelentă" şi spun că fabrica din Româna este "optimă" în ceea ce înseamnă poziţionare şi infrastructură. În România, cei de la TRW au 3.500 de salariaţi în prezent, potrivit datelor oficiale.

TRW a dezvoltat un nou tip de airbag: cel lateral adaptiv

TRW mai are o uzină de airbag-uri în România, localizată în Timişoara. Aceasta produce volane şi module de airbag pentru mărci precum BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen, Porsche, Fiat, Renault şi mulţi alţii.

Urmareste Automarket

FEATURE: 10 tipuri de airbag-uri - cum te protejează, cum funcţionează şi de ce sunt utile

Grupul american TRW a început producţia în România în 2004 şi are fabrici în Timişoara, Oraviţa, Lupeni, Reşiţa, Baia Mare, Deta şi Roman. Volkswagen este cel mai mare client al celor de la TRW, dar furnizorul deserveşte multe alte concerne şi mărci auto, incluzând BMW, Mercedes-Benz, Fiat, Renault şi alţii, totalizând 14 clienţi mari ai TRW Automotive.

TRW a inventat airbag-ul amplasat în plafon

Via 0-100.ro

Comentarii (5)

  • alti hoti care au descoperit Romania ca pe o mina de aur pt ca suntem prosti si muncim pe nimic....un inginer cu experienta in acea fabrica castiga in jur de 1200 de lei..ce parere aveti?e impresionant vai vin unii la noi si fac locuri de munca..tot sclavi suntem....
    8 8
  • auto_fan
    Si era mai bine daca nu veneau si in loc de un salariu mizer de 1200 lei, era someri?
    16 2
  • La cat mai multe fabrici, prima data creste productia si cantitatea, pe urma se lucreaza si la salarii(daca se munceste cu cap si sindicalistii nu vor doar sa fure).
    11 1
  • TC1900
    o tara de sclavi pt corporatii suntem din pacate.

    taxe si costul vietii ( energie, mancare , benzina ) ca in VEST, salarii de nimic.

    nici alternativa de somer nu era mai buna, dar costul vietii este mult prea mare
    6 3
  • La un Inginer ii da 1200 lei pt ca alti 1200 ii da la stat, si mai mult de atat - trebuie sa-si scoata spaga pe care a dat-o unui milionar de carton, deci de vina e cel care ne vinde drept sclavi aka impresar / negociator / ministru / etc.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru