TRW a inventat airbag-ul amplasat în plafon

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 10.09.2010
Inginerii TRW au inventat un înlocuitor pentru airbag-urile montate pe bord pentru a le oferi designerilor mai multă libertate şi a reduce riscul de accidentare al unor pasageri.

Americanii de la TRW au realizat un airbag special, care este amplasat în plafon, lângă parbriz. Noul airbag poate fi folosit atât pentru locul şoferului, cât şi pentru locul pasagerului. Scopul noului sistem de siguranţă este de a înlocui airbag-ul din volan şi airbag-ul de pe bord pentru a le oferi designerilor mai multă libertate şi pentru a elimina riscul de accidentare pentru pasagerii care îşi odihnesc picioarele pe bord. Din pricina design-ului său, noul airbag nu este disponibil pentru modelele cabrio şi cele cu plafonul panoramic.

Cei de la TRW nu au specificat dacă noul sistem este mai bun din punctul de vedere al funcţionalităţii decât un airbag amplasat convenţional. Noul produs va fi oferit începând cu anul 2013 şi va rămâne la latitudinea producătorilor dacă vor avea nevoie de un asemenea sistem sau dacă vor rămâne în continuare la unităţile convenţionale.

În urmă cu mai bine de un an, cei de la Toyota au lansat airbag-ul pentru lunetă, iar Ford a dezvoltat un airbag pentru centura de siguranţă. Airbag-ul celor de la Ford era destinat prevenirii rănirilor cu centura de siguranţă în momentul unui impact, în timp ce airbag-ul japonezilor de la Toyota a fost creat pentru protecţia pasagerilor din spate ai modelului iQ.

Via | LeBlogAuto

Taguri: airbag, airbag TRW

Comentarii (1)

  • interesante progresele in siguranta... dar degeaba daca nu purtam centura de siguranta.
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru