Recall masiv la Audi și BMW: peste două milioane de mașini, rechemate din cauza airbag-urilor defecte

de Tiberiu Safta
Miercuri, 03.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi și BMW au inițiat campanii de rechemare pentru mai multe modele din trecut echipate cu airbag-urile Takata. Cele două campanii vizează peste două milioane de mașini care ar putea avea airbag-uri defecte.

Efectele scandalului care are în vizor compania japoneză producătoare de airbag-uri Takata continuă să se resimtă și în prezent. Mai devreme în acest an, Skoda a rechemat în service peste jumătate de milion de mașini pentru a înlocui airbag-uri defecte furnizate de compania niponă.

Cu aceste airbag-uri sunt echipate mai multe modele vechi ale celor de la Audi și BMW. Tocmai de aceea, cele două mărci germane au inițiat un recall masiv care vizează airbag-urile defecte. În cazul celor de la Audi, aceștia recheamă peste un milion de mașini prin 3 campanii diferite. Prima vizează modelele A4 și A6 cu toate variantele de caroserie construite între 23 februarie 2004 și 3 august 2011. Aici sunt afectate peste 850.000 de exemplare.

A doua campanie vizează modelele A5 și Q5 construite în perioada 13 septembrie 2008 – 26 noiembrie 2012, fiind afectate 295.900 de exemplare, potrivit publicației Profit. La final, a treia campanie a celor de la Audi vizează modelele de performanță TT și R8 produse între 2004 și 2017, cu 25.000 de unități afectate.

Alături de Audi, BMW a inițiat la rândul său o campanie de rechemare masivă pentru aproape toate modelele sale construite în intervalul 13 februarie 2012 – 28 decembrie 2014. În cazul BMW, modelele afectate sunt: Seria 1, Seria 2, Seria 2 Active Tourer și Grand Tourer, Seria 3, Seria 4, Seria 5, Seria 6, X1, X3, X4, X5 și X6. Inclusiv modelele de performanță M2, M3, M4, X5 M și X6 M sunt vizate de această campanie de rechemare, care include în total 725.787 de exemplare.

via Profit

Comentarii (5)

  • Scandalul cu airbagurile Takata a fost acum ani buni în urmă, de ce tocmai acum?
    Adică rechemi o mașină fabricată acum 19 ani?!
    2 5
  • Ovidiu
    Foarte interesant este faptul ca Seria 7 nu este inclusa in recall. Chiar sa fie asa diferita fata de restul?
    2 1
  • Conform ofticațiilor toate BMW-urile produse înainte de 2014 sunt deja SH-uri, arse sau rupte in bucății… si da, unele conduse de cocalari care nu știu sa citească, deci nu vor merge in service pentru remedierea problemei. In schimb la Audi, o masina utilizată doar de profesori universitari este nasol…
    Revenind la subiect, este de apreciat orice producător care face așa ceva indiferent despre ce este vorba. Au descoperit acuma problema pentru ca airbag-urile nu “se folosesc” zilnic si probabil in urma unui accident a foat descoperită problema, si fiind o funcție de siguranța in masina are un tratament special, adică zero riscuri. Poate fi airbag-ul sau ceva legat de funcționarea corecta a airbag-ului, deci un alt component sau cablaj…
    4 4
  • oricine
    Tipic Vw(mă refer la Audi). Au lăsat așa să treacă timpul ca să se rărească și acum au găsit o schemă de marketing să își arate grija. Nu spun nimic de câți au murit. Eu la Honda Accord am schimbat acum 5 ani. Și cei cu adevărat proști vor crede că toate cele montate la Vw sunt bune și doar la Audi a fost o mică problemuță pe care o rezolvă acum după vreo 300 morți din cauza lor. Dar cumpărătorii de Vw sunt mai săraci și oticum nu contează.
    4 4
  • Mircea
    67 milioane de airbaguri Takata au fost subiect de rechemare pentru inlocuite,pana in 2022. Principala cauza este explozia airbagului la declansare ca urmare a expunerii indelungate a automobilului la temperatura si umiditate ridicata. In SUA se considera drept cauza de deces pentru peste 300 pers pana in 2021. Toate marcile auto au fost afectate.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru