Tunerii de la ABT scot performanțe de supercar din Audi RS3: motor de 500 de cai și 0-100 km/h în 3.3 secunde

de Tiberiu Safta
Luni, 11.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania de tuning ABT Sportsline a pregătit un pachet nou pentru Audi RS3, numit RS3-R. Cu acest pachet, modelul compact de performanță are sub capotă un motor de 500 de cai putere și reușește să atingă 100 de km/h în doar 3.3 secunde.

ABT Sportsline, compania de tuning germană asociată cu Audi și alte mărci ale Grupului Volkswagen, a pregătit un pachet nou pentru hot-hatch-ul Audi RS3. Noul pachet se numește RS3-R și aduce, pe lângă modificări estetice, noutăți și îmbunătățiri tehnice.

Noul ABT RS3-R este echipat cu un motor cu 5 cilindri de 2.5 litri, care dezvoltă 500 de cai putere și 600 Nm. Creșterea în performanță a fost posibilă datorită unui intercooler nou, a pachetului de performanță ABT Power R și a unui ECU reprogramat.

Modificările îi permit lui RS3-R să sprinteze de la 0 la 100 de km/h în doar 3.3 secunde, cu o jumătate de secundă mai rapid decât un Audi RS3 standard. Viteza maximă este de 300 de km/h, iar aceasta poate fi reglată cu ajutorul aplicației myABT, compatibilă cu Apple iOS și Android.

Tot cu această aplicație, șoferul va putea schimba modul de conducere, fiind 3 la număr: Eco, Sport și Race. Nu în ultimul rând, pot fi vizualizate și mai multe informații despre funcționarea motorului, precum puterea activă a propulsorului și temperatura lichidului de răcire și a admisiei.

La exterior, noul ABT RS3-R este echipat cu elemente aerodinamice în partea din față și spate.

Acestea includ un spoiler sub bara din față, aripi mici în zona prizelor de aer, carcase noi ale oglinzilor, praguri, un eleron și un difuzor spate. Toate aceste elemente, cu excepția pragurilor, sunt confecționate din fibră de carbon.

Exteriorul este completat de jante negre de 20 de inch încălțate în anvelope speciale Goodyear Eagle F1 SuperSport R.

Și la interior avem câteva modificări minore. Scaunele și bordul conțin cusături și accente contrastante verzi, sigle speciale ABT, covoare noi și lumini care redau sigla tuner-ului german.

Noul ABT RS3-R va fi produs în 200 de exemplare.

via ABT

Comentarii (2)

  • Mircea Badea
    ce aplicatie? nu se poate seta si citi din bord?

    sunt curios cum e aerodinamica grila aia..

    mijlocul volanului arata aiurea
    1 2
  • mirceo
    n-ai tu treaba...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru