Ultimul exemplar Porsche 911 al vechii generații 991 a fost vândut la licitație cu jumătate de milion de dolari: banii au fost donați în scopuri caritabile

de Cornel Șocariciu
Joi, 23.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ultimul exemplar Porsche 911 al vechii generații 991 a fost vândut la o licitație online cu suma de 500.000 de dolari. Divizia producătorului german din America de Nord a plusat cu încă jumătate de milion de dolari, iar suma a fost donată programului COVID-19 Community Response and Recovery Fund.

Deși noua generație Porsche 911 (denumită intern 992) a fost prezentată la finalul anului 2018, vechea versiune 911 991 a rămas pe liniile de asamblare până în decembrie 2019. În plus, fostul Porsche 911 a stat la baza noii versiuni 911 Speedster.

În urmă cu doar o săptămână, divizia producătorului german din America de Nord a anunțat că ultimul exemplar Porsche 911 991 va fi scos la licitație. Evenimentul a avut loc pe platforma online a casei RM Sotheby’s, iar licitația s-a încheiat în 22 aprilie.

Acum, nemții au anunțat că exemplarul 911 Speedster a fost vândut pentru suma de 500.000 de dolari. Banii obținuți în urma licitației au fost donați către programul COVID-19 Community Response and Recovery Fund al organizației United Way Worldwide.

Mai mult decât atât, divizia Porsche din America de Nord a decis să doneze încă jumătate de milion de dolari organizației United Way Worldwide.

"Atunci când am început acest proiect mi-am dorit să folosim vocea noastră pentru a pune în valoare munca incredibilă a celor de la United Way.

Sunt încântat că am reușit să atragem atenția asupra eforturilor depuse de această organizație și apreciez generozitatea tuturor participanților", a declarat Klaus Zellmer, președintele diviziei Porsche din America de Nord.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru