Ultimul Lamborghini Aventador este un omagiu adus unicatului Miura Roadster

de Alexandru Monenciu
Joi, 13.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul italian de automobile a publicat o serie de imagini cu ultimul exemplar Aventador. Este vorba despre un Aventador Ultimae Roadster, inspirat de unicatul Miura Roadster.

După o producție care s-a întins pe o perioadă de 11 ani, Lamborghini Aventador a ieșit din scenă la finalul lunii septembrie. Ultimul exemplar, un Aventador Ultimae Roadster, este mai special decât celelalte, având în vedere că unicatul Miura Roadster a servit drept sursă de inspirație.

La acea vreme, mașina a apărut într-o singură imagine, dar, acum producătorul din Sant'Agata Bolognese a publicat mai multe poze în care o putem admira alături de clasicul Miura Roadster.

La fel ca aceasta din urmă, ultimul Lamborghini Aventador este finisat în nuanța specială Azzuro Flake, iar în partea inferioară a caroseriei avem o serie de accente în culorile Nero Aldebaran și Grigio Liqueo.

Tapițeria din piele în nuanța Bianco Leda cu accente Nero Aldebaran și bordul îmbrăcat în Alcantara Nero Ade, cu o serie de cusături Bianco Leda, sunt cele mai interesante detalii de la interior. Nu lipsește emblema Miura, regăsită, de asemenea, și la exterior.

Unicul prototip Lamborghini Miura Roadster a debutat în 1968, la Salonul Auto de la Bruxelles.

Nu a evoluat niciodată într-un model de serie.

După ce a fost vândut și vopsit într-o nuanță verde, unicul Miura Roadster a revenit la specificația originală în 2008. Tot atunci a fost expus în cadrul Concursului de Eleganță Pebble Beach, fiind restaurat complet.

via Lamborghini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru