Un Bentley Bentayga W12 va concura în cursa de la Pikes Peak: și România va avea un reprezentat la startul etapei de viteză în coastă

de Cornel Șocariciu, Foto | Cătălin Stoia
Vineri, 19.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În 24 iunie, un Bentley Bentayga W12 va putea fi admirat pe celebrul traseu de la Pikes Peak. România va fi reprezentată de pilotul Gabriel Ene. Acesta va concura cu un exemplar Honda Civic.

În 24 iunie, fanii motorsportului vor avea un nou motiv de bucurie: cursa de viteză în coastă de la Pikes Peak, Colorado, SUA.

Pe lista organizatorilor apare și un Bentley Bentayga W12. Pentru moment știm că modelul constructorului din Crewe va purta numărul 8 de concurs, va participa în clasa "Exhibition" și va suferi câteva transformări pentru a putea ataca cele 156 de viraje. Traseul măsoară aproximativ 20 de kilometri, iar concurenții vor lua startul de la altitudinea de 2.862 de metri și vor urca până la 4.300 de metri. Reprezentanții diviziei de motorsport din Crewe vor monta o serie de elemente de siguranță pentru ca SUV-ul Bentayga să corespundă regulamentului.

Vă reamintim că în varianta standard, unitatea W12 de 6.0 litri produce 600 de cai putere și 900 Nm, iar accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4.1 secunde, în ciuda faptului că SUV-ul cântărește peste 2.400 de kilograme.

Tot pe lista din acest an apare și un român: Gabriel Ene, campionul en-titre al grupei F2 din cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă.

Acesta va concura în cadrul clasei Open cu un Honda Civic special preparat pentru acest tip de competiții. Primul pilot român care a arborat tricolorul pe Pikes Peak a fost Andrei Mitrașcă.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • Ce bine ca va avea si Romania un reprezentat...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru