Un camion hibrid Volvo echipat de Goodyear a doborât două recorduri de viteză pe un kilometru

de Mircea Meșter
Miercuri, 16.05.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Goodyear a furnizat anvelopele cu ajutor cărora camionul hibrid Volvo botezat Mean Green - 2100 CP - a reuşit să soboare două recorduri absolute în Statele Unite ale Americii.

Esential 2100 CP dezvoltă sistemul hibrid al camionului Mean Green.
4 secunde este timpul de care are nevoie camionul pentru 0-100 km/h.
236 km/h este viteza la care a ajuns Mean Green după un kilometru cu start lansat.
Goodyear a reuşit să bată un record internaţional de viteză la categoria camioane. Cu ajutorul unui camion hibrid construit de Volvo şi deţinut de Boije Oyebrink, constructorul de anvelope şi-a adjudecat două recorduri extrem de interesante: un kilometru cu start de pe loc şi un kilometru cu start lansat. Testele reuşite ale camionului botezat Mean Green a avut loc la Wendover Airfield (Utah, SUA).

Camionul hibrid a reuşit să aibă o ieşire de 153.2 km/h după un kilometru cu plecare de pe loc şi de 236.6 km/h după start lansat. Mean Green, care dezvoltă 2100 CP şi un cuplu de 6770 Nm, a doborât recordurile anterioare cu unul, respectiv 17.9 km/h.

Anvelopele capabile să reziste la presiuni enorme sunt esenţiale, iar Goodyear a lucrat îndeaproape cu cei de la Volvo la acest proiect şi la dezvoltarea unor anvelope speciale pentru Mean Green.

Accelerarea de la zero la 100 km/h în 4 secunde - un element impresonant chiar şi pentru o maşină de stradă - a fost realizată cu ajutorul unor anvelope speciale făcute manual şi care au la bază carcasele anvelopei de camion 495/45R22.5 Marathon pentru distanţe lungi, capabile să suporte forţa unui cuplu motor enorm şi viteze foarte mari.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru