Tractomas, cel mai mare semi-camion din lume, este echipat cu anvelope Goodyear

de Sebastian Toma
Luni, 15.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii Goodyear au anunţat că au dezvoltat anvelopele cu care este echipat cel mai mare semi-camion din lume, Nicolas Tractomas, capabil să tracteze un tren rutier de 535 tone.

Esential 535 tone este masa aproximativă a trenului rutier pe care îl poate tracta Nicolas Tractomas.
Nicolas Tractomas, cel mai mare semi-camion din lume, va fi echipat cu anvelope Goodyear GP-2B, anunţă reprezentanţii producătorului de anvelope. Titlul de cel mai mare semi-camion din lume îi aparţine acestui model în cartea recordurilor Guinness. Unitatea tractoare dezvoltă 1.000 CP şi este capabilă să tragă un tren rutier de 535 tone. Camionul respectiv este echipat cu anvelope care au dimensiunile 385/95R25 şi va fi expus la standul producătorului, Nicolas, în cadrul expoziţiei dedicate industriei de construcţii Bauma, care are loc la Munchen în perioada 15-21 aprilie 2013.

Camionul a fost comandat de compania de minerit LCR şi va opera în statul australian Queensland, unde va tracta un tren rutier compus din mai multe trailere. Camionul Tractomas TR 10x10 are o maă proprie de 40 tone, o lungime de 10 metri, o lăţime de 3.5 metri şi o înălţime de 4.6 metri. Motorizarea este asigurată de Caterpillar, fiind vorba despre un diesel de 27 litri, care dezvoltă 1.000 CP.

Operaţiunile de tractare ale trenului rutier de aproximativ 535 tone se vor derula pe o distanţă de peste 40 de kilometri şi vor avea loc la o viteză de până la 50 km/h.

Urmareste Automarket
Potrivit Goodyear, anvelopa GP-2B este de tip multi-purpose de nivel 100, utilizată cel mai adesea pe macarale mobile sau pentru operaţiuni off road şi este destinată purtării îndelungate, menită să asigure un nivel ridicat al tracţiunii laterale în condiţii solicitante, dar şi o călătorie lină pe suprafeţe de rulare dificile.
Goodyear este una din cele mai mari companii producătoare de anvelope din lume, având aproximativ 69.000 de angajaţi. Compania şi îşi confecţionează produsele în 52 de fabrici plasate în 22 de ţări.

Via Goodyear

Comentarii (2)

  • mafalda barbate, daca ai asa mare incredere in taiota, poti sa stai la volanul ei sa vezi daca rezista Nicolas.
    Da, mi-am dat seama cum de nu ti-a ridicat nimeni pana acum un monument. Stii de ce? Rupi cimentul sub tine de prost ce esti.
    3 8
  • @automarket: faptul ca acuma il echipeaza goodyear nu prea m-a interesat, personal, dar despre acest camion nu stiam. Poate ar fi binevenite si articole de astea din cand in cand, cu camioane, barci, avioane ... ma gandesc eu. Spor!
    11 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru