BMW va construi numai mașini electrice la uzina de la München din 2027

de Tiberiu Safta
Joi, 11.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a anunțat oficial că va construi doar mașini electrice la uzina de la München începând din 2027. Tot acolo va fi produsă și viitoarea generație de modele electrice Neue Klasse.

Spre sfârșitul anului trecut, constructorul german a pus capăt producției de motoare termice la uzina de la München. De atunci și până în prezent, producția de motoare convenționale are loc doar la uzinele BMW din Marea Britanie (Hams-Hall) și din Austria (Steyr). Totuși, uzina de la München continuă să producă modele cu motoare termice.

Acum, constructorul bavarez a anunțat oficial că uzina sa principală va produce exclusiv mașini electrice începând din 2027. Pentru asta, BMW va investi o sumă de 650 de milioane de euro, cu scopul de a adapta și moderniza fabrica. Astfel, la uzina germană va exista o nouă linie de producție, precum și un nou atelier de tinichigerie.

Mai mult, începând din 2026, uzina de la Munchen va începe să producă viitorul BMW Neue Klasse. Noul model electric va fi produs și în Ungaria, China și Mexic.

via BMW

Comentarii (7)

  • Dizăl Rulz Forevăr
    Ceeeee? Cuuuum? Nu se poate, muicăăă...
    Mă duc să le explic ca dizăl rulz forevăr și se supără pe ei @dan_grc, @putz, @trilulilulilu și @pmc.
    9 6
  • Așa-i când rămâi fără lăudători… umbli de disperat după aplauze.
    Cine mai exact și când a spus ca nu se va ajunge la așa ceva din partea BMW?
    To crezi ca dacă ragi la fiecare știre cu clișee impresionezi sau faci vreo diferență?
    Stai jos și nu te mai ambala inutil ca ești doar o focă anonimă.
    Unii cred (pe banii lor) ca un diesel este mai potrivit nevoilor lor: frecvent drumuri lungi, n-au garaj (deci nu pot încărca acasă)… etc.
    Cine puii mei ești tu să te bagi așa în seamă și in treaba altora?
    Nu-și ia nimeni diesel ca “urăște” BEV-urile… asta cred ei ca este mai bine pentru ei.
    Unora le place rock-ul altora jazzul… te-ai prins??
    Dacă unii vor “să moară” cu dieselul “legat” la gât care-i treaba ta?
    Unii beau alcool, nimic de spus?
    Alții omoară animale să facă BBQ party, tot nimic?
    Alții sug laptele altei specii, ca le trebuie cică calciu, tot nimic?
    Unii produc otrava (Pepsi, coca-cola etc), pe care copii o consumă (unii zilnic)… cum este cazul tău bănuiesc.
    Câte kg ai mai ipocritule? Ești un pufos care nu iese din casa de frica COVID?
    Așa ceva… ;)))
    7 9
  • Este amuzant sa crezi ca peste noapte tehnica EV este buna la toate.
    Ce domane fereste, tehnica pe combustie este la acest nivel actual dupa 100 ani de imbunatatiri continue si dumnezeu stie cate trilioane de dolari cheltuiti pe dezvoltare din partea tutruror producatorilor.
    Industria EV are catriva ani, gen din 2020 incoace. Doar tesla ar avea din 2012, caci restul si-au batut joc pana in 2020. Nissan a sabotat cu al sau Leaf, Kia la fel, aceste branduri avand bateriile pilaf, cu degradare de 50% in gen 5 ani. Nici o tesla nu are asa degradare, caci tesla au vrut sa construiasca masini electrice, pe cand producatorii auto legacy nu au vrut si in continuare nu vor, caci averea si-au facut-o prin teapa numita motor pe combustie.
    Dar, sa revenim, actualmente este foarte usor sa pui curul intr-o masina diesel si sa mergi 500km. In romania iti ia vreo 7 ore, dar nah. Si daca ai nevoie de alimentare sunt statii la tot pasul. Pt ca avem 100 de ani de dezvoltare a infrastructurii pt suport a aceste ramuri tehnologice.
    Pt electrice mai greu caci e de cativa ani si majoritatea producatorilor de masini tot incearca sa traga in jos, sa faca neatractive aceste masini, oferind o experienta cat mai slaba la bani cat mai multi posibil.
    Asa ca momentan o masian electrica nu o cumperi sa faci calatorii in concediu, dar daca o folosesti zi de zi pt naveta la servici te-ai scos. Si exista statii slow charging peste tot.
    Daca ai o autonomie de 300km la plin, chiar daca locuiesti la bloc, poti sa iti faci plinul in weekend si apoi o samptamana intreaga ai incarcare. La urgenta exista si incarcatoare de 50kw si poti sa suplimentezi gen joi seara daca ai facut drumuri mult in afara planului tau de deplasari cotidiene.
    Trebuie numai sa ai putin creier functional in scafarlie si poti sa te descurci si cu electrica daca stai la bloc
    Sau poti sa te iei cu ceilalti romani la brat si sa faci petitie la jepatii de politicieni sa puna curu la munca si sa faca pe fonduri europene (ca deh aia sunt cu scadere poluarii si sa dea banu) ca fiecare parcare de bloc sa aiba minim 5 statii de incarcare electrice slowcharge si 1 fastcharge.
    Chiar mai mult, acei primari care freaca duda si castiga cu rucsacul in spate in sala cu voturile, sa fac cu fonduri europene proiecte de imbracare a tutruror blocurilor cu panouri solare pt beneficiul locatarilor si inclusiv catre statiile de incarcare electrice din parcari.
    Sa vezi atunci cum lumea nu mai cumpara diesel, pt ca are curent gratis sau ieftin de la retea.
    Cand platesti pe 1kwh 1 leu si media de consum e 10-14kw/100km in oras parca nu te mai atrage dieselul ala care se incarca la dpf si reparatia iti da lovitura la ficat cu miile de euroe reparatii, sau de consumul de 8-10% in oras si prapadirea turboului semnificativ cu mersul de oras care e daunator.
    3 6
  • De la discuții serioase pe seama noilor tehnologii auto, uite la ce nivel s-a ajuns. Dar nu numai aici. Oriunde apare o știre sau un comentariu despre auto electrice, zici că e dezastru mondial. Eu observ doar că e bună diversificarea și zic să lăsăm pe fiecare să aleagă ce e mai bun pentru el la un moment dat. Viața e prea scurtă să ne-o petrecem aruncând cu venin în cei cu alte păreri.
    9 1
  • In Islanda s-a introdus taxa de 6 coroane/km pentru masinile electrice. Explicatia este ca drumurile sunt construite si intretinute din accizele de la carburantii fosili si electricele nu contribuie la treaba asta.
    0 0
  • Este vreo directiva europeana legat de preferințele mele sexuale începând cu 2035? Cum eu nu știu să fie așa ceva, nu-i cazul să abordez subiectul.
    Dacă apare ceva, te anunț… văd că ești curios ;))
    3 3
  • @Alinutz
    "teapa numita motor pe combustie" a cam creat si creaza in continuare cam tot ce atingi, mananci, te incalzesti si in general cam tot cu ce interactionezi. Sa zici ca propria existenta e o teapa e un gand de Doamne fereste.
    Sa imbratisezi tehnologii noi, e un lucru benefic. Sa urasti cu ardoare tehnologiile vechi doar pentru ca au aparut altele noi care ti se par mai bune e o atitudine infantila ca defapt cam toate ideile si comentariile tale.
    Asteapta sa mai cresti, nu te grabi sa dai sentinte cand ti-e sangele fierbinte.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru