Un Chevrolet Corvette L88 din 1967 a fost vândut la licitație pentru 3.85 milioane dolari

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 19.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un exemplar Corvette L88 a fost vândut la licitația organizată de către casa Barrett-Jackson pentru suma-record de 3.85 milioane dolari.

Casa de licitații americană Barrett-Jackson a organizat una dintre tradiționalele sale vânzări de automobile clasice. În cadrul sesiuni s-a remarcat un exemplar Chevrolet Corvette L88 din 1967. Corvette L88 este un model extrem de rar, fiind construite doar 20 de exemplare. L88 era un Corvette dedicat circuitului, extrem de performant pentru anii '60. Acest model nu avea radio sau sistem de încălzire, iar puterea oferită de motorul V8 era de 430 CP la 4.600 rpm. Aceasta era cifra oficială comunicată de către General Motors, dar testele ulterioare au arătat că motorul folosit de Corvette L88 dezvolta 560 CP la 6.400 rpm în realitate. 

Urmareste Automarket
Exemplarul vândut la licitație este singurul vopsit în roșu, iar suma pentru care a fost adjudecat este un nou record pentru modelul Corvette, depășind un alt L88 decapotabil vândut anul trecut pentru 3.2 milioane dolari.

În cadrul licitației a mai fost vândut și un monopost Ferrari F300 din Formula 1.

Acest exemplar din 1998 a fost pilotat de Michael Schumacher și a fost vândut pentru suma de 1.7 milioane dolari. 

Via Autoblog

Comentarii (3)

  • bani ingropati
    1 3
  • inexorabil
    "Big Block"-urile V8 ale lui Chevrolet au scris istorie pe paginile de aur ale entităţii care atunci se identifica cu vectorul lumii auto şi care îşi purta numele cu mândrie îndreptăţită, nedisimulată: General Motors Corporation. Ştiam faza cu puterea imensă a lui L88. De obicei, nu sunt un artizan sau un expert al cifrelor, datelor sau statisticilor, dar...560 CP "din fabrică" mi se par chiar senzaţionali pentru nivelul anilor '60, indiferent de cilindree şi configuraţie. Şi ce modeşti erau GM-iştii atunci: au avansat pentru public nişte valori teoretice (CP/RPM) destul de mult sub cele reale :) Dar, mă rog, aceşti prinţi n-aveau greutatea adecvată şi, astfel, fiind uşori, s-au înălţat la Ceruri, aşa că am rămas cu...porcii ;)
    1 1
  • Cred ca trebuie sa iti doresti ani la rind asa ceva, ca pana la urma sa faci rost de suma asta ca sa ți-o cumperi. Dar, daca ți-ai cumpara un Corvette de la cimitirul de mașini, ți-ar ajunge și 100000$ ca sa o restaurezi complet + motor performant + suspensie + frine + interior ș.a.m.d
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru