Un Chevrolet Corvette din 1967 a fost vândut cu 2.45 milioane de dolari la licitație

de Alexandru Monenciu
Marti, 23.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Casa de licitații Mecum Auctions tocmai a vândut acest Chevrolet Corvette, fabricat în 1967, cu suma de 2.45 milioane de dolari. Exemplarul cu pricina a trecut printr-un proces de restaurare care a durat 10 ani.

În 1967, americanii de la Chevrolet se pregăteau să înlocuiască cea de-a doua generație a legendarului model Corvette cu o nouă iterație. Dar nu înainte de a le oferi clienților o versiune echipată cu un motor impresionant.

Pachetul L88 propunea un motor V8 (L88) de 7.0 litri, cu bloc din fontă, arbore cotit și biele forjate, pistoane din aluminiu, carburator cu patru camere și o galerie de admisie din aluminiu.

Ca performanțe, această unitate dezvolta circa 430 de cai putere. Dacă alimentai cu benzină cu cifră octanică mare (103), propulsorul era capabil de peste 560 de cai putere. Numai 20 de exemplare au primit acest pachet din fabrică.

Mașina de față este una dintre ele. Mai mult decât atât, este singura vopsită în nuanța Galben Sunfire și a trecut printr-un proces de restaurare care a durat nu mai puțin de 10 ani.

Acest lucru i-a adus foarte multe premii, care implicit i-au crescut prețul.

În urmă cu puțin timp, acest Chevrolet Corvette L88 a fost vândut în cadrul unei licitații organizate de casa Mecum.

Noul proprietar a plătit pe ea 2.45 milioane de dolari.

Deși vorbim de o sumă considerabilă, în 2014, un alt Corvette L88 s-a vândut cu 3.85 milioane de dolari.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru