Un exemplar BMW 3.0 CSL clasic, transformat în mașină electrică. Motor Tesla de 450 de cai putere

de Tiberiu Safta
Marti, 05.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un exemplar clasic BMW 3.0 CSL din Marea Britanie a fost transformat într-un automobil electric. Mașina, care fusese abandonată, a fost restaurată, iar în locul motorului original a fost montat un motor electric Tesla de 450 de cai putere.

De regulă, atunci când o mașină clasică este restaurată, sunt păstrate toate componentele originale: caroseria, interiorul și, bineînțeles, motorul. Însă, în cazul acestui exemplar clasic BMW 3.0 CSL, vechiul motor de 3.0 litri cu 6 cilindri în linie a fost înlocuit cu unul electric.

Exemplarul prezentat se află în Marea Britanie și, timp de o perioadă îndelungată, a fost abandonat într-un garaj. Proprietarul mașinii, Richard, a cumpărat mașina într-o stare deplorabilă. Caroseria a fost, în mare parte, ruginită, iar interiorul a fost distrus din cauza apei care a pătruns ca urmare a deteriorării acoperișului de la garaj.

Mașina a fost restaurată de către firma Electric Classic Cars. Așa cum reiese din nume, compania se ocupă de transformarea mașinilor clasice în modele electrice. Astfel, acest exemplar BMW a primit un motor electric care provine de la Tesla Model S P85, amplasat în locul diferențialului din spate. Acesta dezvoltă 450 de cai putere și un cuplu de 450 Nm.

Potrivit proprietarului, mașina are nevoie de puțin sub 3 secunde ca să atingă 100 km/h.

Inclusiv acumulatorul provine de la același model Tesla și oferă o autonomie de peste 320 de kilometri. Pe lângă conversia electrică, au fost schimbate și frânele cu discuri noi, îmbunătățite. Proiectul de restaurare a durat 2 ani, însă, chiar dacă este electric, acest exemplar a primit o binemeritată viață nouă.

via Carscoops

Comentarii (1)

  • Exemplarul este unul CSI. A si explicat omul diferenta.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru