Un italian își propune să stabilească un record de viteză pe Transfăgărășan cu un Ferrari 458

de Sebastian Toma
Joi, 30.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pilotul italian Fabio Barrone va încerca în data de 3 august să stabilească un record de viteză pe o secțiune de 13 kilometri de pe Transfăgărășan.

Esential 13 kilometri este lungimea secțiunii pe care vrea Fabio Barrone să stabilească un record de viteză.
Fabio Barrone, un pilot italian, va încerca să stabilească un record de viteză pe Transfăgărășan în data de 3 august. Scopul proiectului este de a ajunge în Cartea Recordurilor, iar italianul lucrează de un an la acest obiectiv și la pregătirea reușitei sale. Pilotul va conduce un Ferrari 458 Italia și va ataca o porțiune de 13 kilometri de pe Transfăgărășan, secțiune care încep în apropierea Cascadei Bâlea. Segmentul este localizat între Bâlea Lac (km 116+808) și Bâlea Cascadă (km.129+500). Tronsonul respectiv este considerat unul dintre cele mai complexe de pe partea de Sibiu a Transfăgărășanului. Italianului i-a venit ideea stabilirii unui record pe acest segment de drum după ce a remarcat faptul că nu exista niciun timp oficial înregistrat pe aceas secțiune a Transfăgărășanului.

Reportaj: În căutarea fotografiei perfecte pe Transfăgărășan

Pilotul italian s-a declarat încântat de traseul Transfăgărășanului și consideră că acesta este "Cel mai frumos drum din lume", după cum au anunțat și foștii membri ai echipei Top Gear atunci când au vizitat țara noastră.

Italianul a descris Transfăgărășanul drept "autodromul lui Dumnezeu" și își propune să obțină un timp cât mai bun pe secțiunea de 13 kilometri care va fi închisă circulației pentru realizarea tentativei sale de record. Pilotul este și Președintele Ferrari Club Passione Rossa, un club al pasionaților  de Ferrari din Italia.

Începe Sibiu Rally Challenge: detalii complete despre provocarea Transfăgărăşanului

Urmareste Automarket
Mașina sa a fost decorată special pentru tentativa de doborâre a recordului, fiind aplicat un model cu lilieci negri pe lângă numele sponsorilor care au făcut posibilă această tentativă de stabilire a unui record pe Transfăgărășan.
Ferrari 458 Italia are nevoie de 3.4 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. Modelul italian este capabil să atingă o viteză maximă de 320 km/h.

Fisichella a lansat Ferrari 458 Italia în România

Via România Actualități

Comentarii (4)

  • Ia mergeti voi in Italia si cereti sa vi se inchida un anumit drum important sa faceti un record de viteza sa vedeti daca macaronarii va permit asta !
    Noi romanii suntem o rasa josnica.

    PS: Pentru octombrie am rezervat eu Transfagarasanul sa dobor un record cu un logan.
    11 10
  • Noul Nordschleife ;-) :-PPP

    P.S. daca tot au pus limitari de viteza si au interzis timpii pt recorduri
    2 0
  • someone
    bine zis S
    care este timpul actualului record, cine si cand l-a stabilit, si cu ce masina? cand a avut loc aceasta tentativa, drumul a fost din nou inchis cu acordul autoritatilor romane? sant foarte curios sa aflu aceste informatii.
    5 2
  • cineva
    Mare branza. Vor inchide in data de 3 August (luni) cateva ore Transfagarasanul.
    In schimb Romania va avea parte de putina publicitate gratuita, care cu putin noroc va aduca turisti curiosi sa vada zona.
    Ce e josnic in asta, mai baieti?
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru