Un Kia de serie la cursa de 24h de la Nurburgring

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 15.05.2008
Un Kia Pro_cee'd participa la cursa de 24 de ore de la Nurburgring. Modelul are acelasi motor si dotari ca cel de serie.

Esential

5000 de kilometri in 24 de ore va fi nevoit sa faca exemplarul Pro_cee\'d pentru a termina cursa de la Nurburgring.

Una dintre cele mai frumoase evenimente din motorsportul mondial, Cursa de 24 de ore de la Nurburgring, va avea un oaspete cel putin interesant in lista de concurenti. Este vorba de un Kia Pro_cee'd, versiunea cu trei usi a clasicului Cee'd, care va rula, atentie, in varianta de serie.

Practic, singurele modificari efectuate la nivelul modelului vor fi reprezentate de dotarile obligatorii de siguranta dintr-o astfel de competitie. In rest, modelul prezent pe celebrul circuitul Nordschleife de la Nurburgring va avea acelasi motor (2.0 CRDi), aceleasi suspensii, acelasi tren de rulare si chiar aceleasi pneuri, un set Continental ContiSportContact disponibile la orice distribuitor pentru orice client. de asemenea, setul de jante AEZ sunt si ele disponibile aftermarket la distribuitorii Kia.

Exemplarul Kia pro_cee'd care va lua startul in cursa va fi nevoit sa parcurga, in cele 24 de ore de competitie, circa 5000 de kilometri pe circuitul german de 26 de kilometri. Practic, singurele opriri vor fi efectuate pentru adaugarea combustibilului si pentru ca cei patru piloti sa schimbe volanul intre ei.

Foarte interesant este faptul ca masina de competitie nu va fi dusa cu trailerul la "locul faptei", aceasta urmand sa plece din Milano la circuitul german si apoi sa se intoarca inapoi la locul de start. Scopul: pilotii si-au dorit foarte mult sa reediteze un obicei la moda acum cateva zeci de ani, cand masinile de curse ajungeau la circuit dupa ce parcurgeau in prealabil drumul dus. In total, parcursul modelului de competitie va aduna 8800 de kilometri.

Pilotii care se vor aventura in ceea ce ei numesc cursa vietii lor vor fi Alberto Bergamaschi (PR la Continental si veteran al curselor cu motor), Gianni Bellandi (expert in curse de anduranta europene si americane), Paolo Cecchellero si Edo Varini (ultimii doi, piloti de turisme si granturisme in campionate nationale europene).

Cursa de 24 de ore de la Nurburgring va avea loc sambata, 24 mai, la ora 16, urmand ca la eveniment sa asiste live mai mult de 250.000 de spectatori.

via | Kia 

Taguri: Cee\'d, Kia, Pro_cee\'d

Comentarii (8)

  • cozappz
    Bravo
    Cel putin au curaj, incredere si putina inconstienta sa faca asa ceva! Dar macar au, fata de ceilalti producatori care nici nu se gandesc la asa ceva. Singurul lucru care conteaza este sa ajunga acasa, in momentul asta. Sper ca la anu' sa ia si un premiu la clasa lor. Respect! BTW, Seat n-are curajul asta, chiar daca vrea sa ajunga la nivelul Toyota, iar Toyota nici macar nu ia in calcul la asa ceva. Inca odata, RESPECT!
    0 0
  • super
    asa vom vedea fiabilitatea unei masini coreene...eu zic ca o sa crape...
    0 0
  • Numai coreeana nu e CEEd ul dar ce stie lumea...
    0 0
  • fain
    ""Scopul: pilotii si-au dorit foarte mult sa reediteze un obicei la moda acum cateva zeci de ani, cand masinile de curse ajungeau la circuit dupa ce parcurgeau in prealabil drumul dus-intors."" Voi cititi ce scrieti ?
    0 0
  • Bravo lor ...
    Sint viitor posesor de kia ceed .. si nu pot sa fiu decit bucuros .. ca firma kia are curaj sa faca asa ceva ...(e clar ca vrea sa demonstreze ceva)foarte multi zic ce-ti iei ... kia ceed ...ce e aia .. :D Sper sa nu fiu dezamagit de decizia mea ... si ceed sa-si dovedeasca rezistenta ... doar asta zic circotasii ...ca e masina noua, ca poate nu este fiabila, dupa mine sa dus vremea cind lumea stia si dorea doar Opel (ca e masina "nemteasca" ) si automat zic ei fiabila ... bafta celor care au avut curajul sa incerce ceva nou, diferit ...
    0 0
  • Cee'd
    Cu ocazia asta o sa vedem si noi ce si cum.
    Apropo vedeti aici lista cu masinile participante ...participa si Toyota si Seat si Opel ...desigur BMW este lider ! :)...eu doar viitor posesor de cee'd datorita resurselor nu pot decat sa urez succes initiativei, dar sunt exclusivist BMW.
    0 0
  • Cee'd
    uitasem lista scuze:
    http://adac.24h-rennen.de/uploads/media/24h_vorlaeufig_08_05_16.pdf
    0 0
  • Bravo
    Dovada pentru curajul si increderea in masina: http://www.automarket.ro/stiri/un-audi-r8-de-curse-la-nurburgring-24h-11827.html

    deci un R8 nu merge acolo cum iese din fabrica.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru