Un Mercedes-Benz 300 SLR, fabricat în 1955, a devenit cea mai scumpă mașină din istorie

de Alexandru Monenciu
Vineri, 20.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un Mercedes-Benz 300 SLR "Uhlenhaut Coupe" tocmai a devenit cea mai scumpă mașină din istorie. Exemplarul, fabricat în 1955, a fost vândut la licitație cu incredibila sumă de 135 de milioane de euro.

Modelul de competiție W 196 R a fost unul dintre cele mai titrate modele din istoria Mercedes-Benz, câștigând numeroase titluri mondiale cu legendarul Juan Manuel Fangio la volan.

Pe baza lui, constructorul german de automobile a dezvoltat modelul 300 SLR, cu ajutorul lui Rudolf Uhlenhaut. Au fost asamblate 7 unități 300 SLR, dar numai două cu habitaclul închis, urmând să fie folosite în cursele de anduranță.

Cele două exemplare 300 SLR "Uhlenhaut Coupe" nu au mai ajuns la curse, fiind utilizate în mare parte pentru antrenamente. Ulterior, au fost expuse în colecția de modele clasice Mercedes-Benz, unde au rămas până în ziua de azi.

Acum, unul dintre acestea două a fost vândut la licitație, la insistențele unui expert britanic, devenind cea mai scumpă mașină din istorie. Poreclit "Red", după culoarea interiorului, exemplarul 300 SLR "Uhlenhaut Coupe" are 6.045 de kilometri rulați.

Licitația, organizată de Mercedes-Benz în colaborare cu celebra casă RM Sotheby's, a început de la 50 de milioane de euro.

La final, mașina a fost adjudecată pentru suma de 135 de milioane de euro. Vechiul record îi aparținea unui Ferrari 250 GTO din 1962.

Potrivit expertului care a intermediat vânzarea, mașina va fi expusă la diverse evenimente speciale. Între timp, celălalt exemplar 300 SLR, "Blue", va rămâne în muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart.

Constructorul german de automobile a declarat că banii obținuți din vânzare vor fi donați către un fond caritabil.

via Mercedes-Benz

Comentarii (3)

  • Eu as fi dat-o la rabla pe un logan ECO g
    2 3
  • Valoarea banilor este O.de banii ăia poți cumpăra o țară insulară .
    2 1
  • Mircea Badea
    conform romanilor si nu numai, sh-urile e pt saraki.

    e draguta, dar parca se vede varsta. nu e urata ca majoritatea celor de azi, dar parca are basma...

    ma intreb cine a cumparat-o cu atat...basescu, iohanis sau isarescu?
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru