Un nou moment aniversar pentru Skoda: constructorul ceh a ajuns la o producţie de 19 milioane de maşini

de Daniel Popescu
Luni, 19.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda sărbătoreşte producţia maşinii cu numărul 19 milioane, care a ajuns la un client din patria mamă, Cehia. Performanţa a fost obţinută la 111 ani de la fondarea companiei şi la 25 de ani de la intrarea în Grupul Volkswagen.

Skoda a anunţat recent că a vândut peste un milion de maşini în primele 11 luni ale anului şi că 2016 va consemna un nou record din acest punct de vedere, iar acum a venit momentul unei noi aniversări.

Constructorul ceh a dezvăluit că a scos de pe porţile fabricii de la Mlada Boleslav maşina cu numărul 19 milioane din istoria companiei. Este vorba despre un exemplar Skoda Fabia alb care va fi livrat unui client ceh.

"Avem 19 milioane de motive să fim mândri. Acest număr aniversar subliniază performanţa unităţilor noastre de producţie din Cehia şi străinătate, precum şi competenţa echipei noastre", spune Michael Oeljeklaus, responsabil de producţie şi logistică la Skoda.

Skoda a început producţia de maşini în 1905, iar în 1991 a ajuns la o producţie totală de 5 milioane de unităţi. În acelaşi an, constructorul ceh a fost preluat de Grupul Volkswagen, iar de atunci a crescut spectaculos.

În prezent, Skoda are în portofoliu 7 modele cu peste 40 de versiuni, iar maşinile sunt produse în 14 fabrici amplasate în 7 ţări.

Skoda mizează pe o creştere a vânzărilor şi în 2017, mai ales că în luna februarie se va lansa pe piaţa SUV-ul Kodiaq.

Via Skoda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru