Un nou serviciu de car-sharing în România: Spark va folosi doar mașini electrice și se lansează în 10 iulie

de Daniel Popescu
Joi, 04.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Serviciul de car-sharing Spark se va lansa în România în 10 iulie și va avea o flotă formată exclusiv din mașini electrice. În prezent, serviciul este disponibil în Bulgaria și Lituania.

Concurența pe segmentul serviciilor de car-sharing va crește în România începând din 10 iulie odată cu lansarea Spark. Noul serviciu va utiliza o flotă formată exclusiv din mașini electrice, care vor putea fi închiriate pe distanțe scurte.

Detaliile legate de numărul de mașini electrice din flotă, modelele oferite, aria de acoperire și prețurile solicitate vor fi făcute publice cu ocazia evenimentului de lansare din 10 iulie.

Spark s-a înființat în 2017 în urma unei colaborări între compania bulgară EMobility International și o companie din Lituania. Interesant este că EMobility International operează deja în România prin intermediul diviziei Eldrive, care a încheiat în 2018 un parteneriat cu serviciul de ride-hailing Uber pentru a furniza o flotă de mașini electrice Renault Zoe în cadrul serviciului Uber Green.

Spark activează în prezent în Sofia și Vilnius. În capitala Bulgariei, Spark are o flotă de peste 100 de mașini electrice, preponderent Nissan Leaf, însă în prezent își extinde flota cu circa 170 de unități Hyundai Kona Electric, în timp ce numărul clienților este de circa 20.000.

În Bulgaria, Spark solicită cel puțin 0.15 euro pe kilometru, în timp ce în Lituania prețurile încep de la 0.17 euro, în funcție de modelul utilizat.

Pe piața din România există în prezent două servicii de car-sharing. Pony are o flotă formată din modelele Smart fortwo, Smart forfour, Mini One, BMW i3 și Mercedes-Benz A180, iar prețurile variază între 1.4 lei pe minut și 2.5 lei pe minut, în funcție de modelul ales.

Între timp, serviciul BCR e-Go folosește doar mașini electrice BMW i3, iar prețul este de 35 lei pentru primele 30 de minute și de 20 de lei pentru fiecare interval ulterior de câte 30 de minute.

De asemenea, în România ar trebui să se lanseze în perioada următoare și Perpetoo, primul serviciu de car-sharing între persoane fizice.

Via Start-up

Comentarii (3)

  • Tare ar fi daca ar putea folosi modelul omonim de la Suzuki, dar (inca) nu-i electric. Poate cand vor intra si pe piata din Ungaria sa fie, insa mai e mult pana departe...
    0 1
  • Pardon, era vorba de Chevy Spark, la Suzuki era Spash...
    0 1
  • SPLASH...
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru