Un Porsche 911 care i-a aparținut lui Pablo Escobar este scos la vânzare

de Alexandru Monenciu
Sambata, 09.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un Porsche 911 RSR IROC, care în trecut i-a aparținut lui Pablo Escobar, a fost scos la vânzare de un dealer auto din statul american Florida. Mașina a fost pilotată, în anii '70, de legendarul pilot Emerson Fittipaldi.

International Race of Champions (IROC) a fost o competiție auto care reunea cei mai buni piloți din diverse ramuri ale motorsportului. Aceștia se urcau la volanul unor mașini identice și concurau într-o serie de curse desfășurate pe diferite formate.

La prima ediție IROC, din 1974, piloții au folosit 15 exemplare Porsche 911 RSR (vândute inițial lui Roger Penske). Cel din imagini a fost pilotat de legendarul Emerson Fittipaldi.

Deși s-a calificat pe primul loc, Fittipaldi a întârziat la ședința de dinaintea cursei, astfel că a primit o penalizare de 10 poziții pe grilă. Încercând să recupereze locurile pierdute, a ieșit în decor și într-un final a abandonat cursa.

Ulterior, mașina cu pricina a ajuns la un anume John Tunstall. Acesta a participat cu ea în seria IMSA, în 1978, luând parte atât la cursa de 12 ore de la Sebring cât și la cea de 24 de ore de la Daytona.

Mai apoi, acest Porsche 911 RSR IROC i-a fost vândut chiar lui Pablo Escobar.

Chiar și după ce a ajuns în colecția temutului traficant de droguri columbian, mașina a continuat să participe la curse, dar cu o caroserie modificată (kit de Porsche 935).

Mașina a ajuns din nou în posesia proprietarului inițial, Roger Penske, după moartea lui Escobar. Penske a restaurat-o complet și i-a redat grafica originală "Fittipaldi".

Acum, un dealer auto din Florida are la vânzare acest Porsche 911 extrem de rar. Din păcate, prețul este necunoscut, dar un alt 911 RSR IROC s-a vândut anterior cu peste 2 milioane de dolari.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru