Un start-up american va lansa un hypercar alimentat cu hidrogen: prezentarea va avea loc în august

de Daniel Popescu, Foto: Hyperion
Duminica, 19.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Start-up-ul american Hyperion va prezenta în luna august un hypercar alimentat cu hidrogen care include tehnologie dezvoltată anterior pentru NASA.

Start-up-ul american Hyperion fondat în 2011 a anunțat planurile pentru lansarea unui hypercar care va utiliza hidrogen pe post de carburant.

Americanii au publicat un scurt teaser video care scoate în evidență partea frontală a modelului. Imaginea oferă o perspectivă tipică pentru un hypercar, însă designul este unul apropiat de cel al lui Bugatti Chiron.

Noul hypercar va purta numele Hyperion XP-1, iar pentru moment producătorul nu a oferit niciun fel de detalii tehnice despre acesta. Totuși, americanii menționează că hypercarul utilizează o serie de tehnologii care au fost dezvoltate inițial pentru NASA, agenția spațială nord-americană.

De asemenea, nu există informații nici despre producție și prețuri, însă cel mai probabil modelul va fi realizat într-o serie foarte limitată la un preț suficient de mare pentru ca lista de posibili clienți să fie una destul de scurtă.

Inițial, Hyperion intenționa să prezintă noul hypercar cu ocazia Salonului Auto de la New York din luna august, însă evenimentul a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

Prin urmare, prezentarea cu public va fi înlocuită cu un eveniment care va fi transmis online.

Hyperion | Space Technology For The Road from Hyperion on Vimeo.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Nu facuse asta si Hyundai?
    0 0
  • @ABC - Primii care au aplicat tehnologia asta sunt cei de la Honda în 2006 cu Honda FCX Clarity... Proiectul pilot început în sudul Californiei a avut așa mare succes că din 2008 a fost extins și în Japonia, apoi în alte câteva state asiatice.
    Motivați probabil de succesul Honda și alți producători au început să dezvolte tehnologia, Toyota, BMW, Hyundai, Mercedes... Ultimii veniți sunt cei de la Land Rover și acest start-up american, aceștia la stadiul de intenție deocamdată...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru