Noul concept electric MG ajunge la 100 de km/h în 1.9 secunde

de Silvian Irimia
Luni, 22.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La salonul auto din China, MG aduce un hypercar electric, care atinge 100 de km/h în mai puțin de 2 secunde.

Brand-ul MG va fi prezent la salonul auto din China pentru a prezenta conceptul EXE181, un hypercar electric cu un singur loc.

Acest concept imită foarte bine forma de picătură (cea mai aerodinamică formă). Prin urmare, coeficientul aerodinamic al acestei mașini este de doar 0.181, o cifră foarte impresionantă.

Noul MG EXE181 este un echivalent modern al unui concept din 1959 cu același nume. Compania deținută de SAIC Motor din China afirmă că nu este doar una dintre cele mai aerodinamice mașini, dar și printre cele mai rapide.

Pentru a atinge 100 de km/h, are nevoie doar de 1.9 secunde. În ceea ce privește viteza maximă, MG nu spune nimic, dar menționează că EXE181 sfidează recordul de viteză pe uscat. Conceptul original din sfârșitul anilor 1950 a reușit să atingă 410 km/h cu pilotul american de curse Phill Hill la volan.

Interiorul este foarte strâmt, cu un singur scaun montat, în centru. Noul EXE181 a fost conceput cu un volan care încorporează un ecran mare.

Deși MG nu spune nimic legat de alte specificații tehnice, putem presupune că EX181 are peste 1.000 de cai putere.

Șansele de a vedea această mașină intrând în producție sunt minime, dar este un concept spectaculos, care cu siguranță atrage atenția.

Comentarii (3)

  • Diana Șosoacă
    Să-ți fie rușine, MG !
    Apari in 2024 cu un concept hypercar care poate oferi aceleasi valori de acceleratii precum un model de mare serie, Tesla S Plaid.
    0 4
  • George Simion
    cand chinezii sunt cei ce aduc viitorul mai aproape..

    brics is the way!
    3 1
  • oricine
    Salut progresul de oriunde vine el. Ce nu prea înțeleg este de ce se vorbește de Morris Garage și pe poze scie SAIC.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru