Un studiu Ford atrage atenția asupra răului de mișcare: pasagerii mașinilor se simt rău la numai 10 minute după utilizarea telefonului

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 05.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu Ford a evidențiat că pasagerii mașinilor au rău de mișcare la numai 10 minute după utilizarea telefonului mobil, întrucât creierul uman nu poate anticipa direcția pe care o urmează vehiculul.

Atunci când pleci la un drum lung, apar inevitabil situații în care pasagerii își petrec timpul pe telefonul mobil sau pe tabletă, însă acest lucru are un efect negativ prin apariția așa-numitului efect de rău de mișcare. Explicația este relativ simplă: creierul uman primește informații contradictorii de la ochi și de la organele care asigură echilibrul, iar primele simptome sunt căscatul și transpirația excesivă.

Cu alte cuvinte, răul de mișcare apare din cauza faptului că pasagerul care se uită în ecranul telefonului nu poate să anticipeze direcția de mers a mașinii.

Urmareste Automarket
Cei de la Ford au realizat un studiu pe această temă și au descoperit că, în cazul adulților, răul de mișcare în rândul pasagerilor apare în medie la numai 10 minute după utilizarea telefonului mobil.
"Răul de mașină poate să transforme o călătorie de familie mult-așteptată într-un coșmar în care mama și tatăl privesc constant în spate, așteptându-se la ce-i mai rău", spune Eike Schmidt, inginer de cercetare în cadrul Centrului Ford de Inovație și Cercetare din Aachen, Germania.

Studiul a scos în evidență că pasagerii care țineau ecranele mai sus și puteau astfel să vadă măcar parțial șoseaua aveau un rău de mișcare mai puțin accentuat. Pentru a ameliora această problemă, oficiali Ford recomandă pasagerilor să stea în dreapta șoferului sau pe locul central al banchetei din spate, să folosească o pernă pentru a menține capul în poziție fixă sau să pornească aerul condiționat pentru a îmbunătăți circulația aerului.

Via Ford

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru