Un uriaș trident Maserati, creat cu mai multe prototipuri Grecale

de Tiberiu Safta
Duminica, 21.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Maserati a adus la centrul său de testare din Milano 80 de modele Grecale pre-producție. SUV-ul italienilor va fi lansat oficial în primăvara lui 2022.

Constructorul italian va lansa, în curând, cel de-al doilea SUV din portofoliul său, numit Grecale. Debutul, care era programat inițial pentru 16 noiembrie, a fost amânat pentru primăvara lui 2022. Motivul amânării este din cauza unor probleme cu lanțul de aprovizionare.

Cu toate acestea, Maserati a profitat de ocazie și a adus la centrul de testare din Milano 80 de exemplare pre-producție ale lui Grecale. Celebrul trident, adică logo-ul companiei italiene, a fost recreat cu ajutorul acestor mașini.

În prezent, Maserati testează peste 250 de prototipuri ale lui Grecale în Italia, SUA, China, Japonia, Finlanda și Emiratele Arabe Unite. Pentru a oferi și mai multă publicitate SUV-ului de lux, Maserati a fotografiat 4 prototipuri și în fața Catedralei din Milano.

Noul Maserati Grecale va fi mai mic decât fratele său Levante și va utiliza aceeași platformă cu Alfa Romeo Stelvio. Vor fi disponibile motoare pe benzină cu patru și șase cilindri, care vor avea integrată și tehnologia mild-hybrid.

Cel mai puternic model, numit Grecale Trofeo, va avea un motor V6 twin-turbo de 2.9 litri și 505 cai putere. Motorul va fi preluat de pe Alfa Romeo Giulia, iar un model electric Grecale este în dezvoltare, însă nu există date despre această versiune deocamdată.

Maserati Grecale va fi prezentat oficial în primăvara lui 2022.

via Carscoops

Comentarii (4)

  • Edikkk
    O mare paradă pentru o deja uzată moral
    4 17
  • Mi se par foarte multe modele pre-productie, care oficial vor fi distruse, pentru ce vânzări are Maserati, risipă mare.
    8 1
  • Mircea Badea
    daca pozau de aproape se vedea o mizerie la fel ca la orice suv.

    #sa stea la ele in padure!
    6 3
  • Cam frecție la piciorul de lemn al tridentului îmi pare (și) Grecale ăsta -- o Alfa Stelvio oricum subevaluată de ”piață”, doar că ușor umflată (+8 cm ampatament, +16 cm lungime).
    Plus venită cam târziu pentru a mai putea concura diversele suvo-triadoase zise premium -- și ele de fapt cam pe ultima sută de metri înainte de sugrumarea ICE ca să ...bbb (seamănă cu 666, da-i de fapt build-back-better :-))...
    13 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru