Unul din cele 375 de exemplare McLaren P1, vedeta unui accident în Statele Unite

de Bogdan Mirică
Marti, 19.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Proprietarul unuia dintre cele 375 de supercaruri McLaren P1 existente are mari probleme după ce un prieten a distrus sportiva engleză.

Rubrica dedicată accidentelor exotice este populată astăzi de un McLaren P1 distrus undeva în Statele Unite, în apropiere de Washington DC. Potrivit unor informații preliminare, proprietarul este un șeic din Abu Dhabi, însă accidentul a fost cauza de un prieten al acestuia, în grija cui rămăsese exclusivistul P1.

Spun ”exclusivist” pentru că McLaren a produs doar 375 de unități la nivel mondial, fiecare unitate fiind vândută cu aproape un milion de euro. Prin urmare, chiar dacă daunele nu sunt atât de însemnate, costurile de reparație vor fi exorbitante, mai ales dacă șasiul din fibră ce carbon a fost afectat. Imaginile sugerează un impact lateral, însă cauzele accidentului nu sunt cunoscute.

Esential 375 de unități McLaren P1 au fost produse.
McLaren P1 este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 2.8 secunde, de la 0 până la 200 km/h în 6.8 secunde şi până la 300 km/h în 16.5 secunde.
Viteza maximă a lui McLaren P1 este limitată electronic la 350 km/h. Frânarea de la 300 km/h este realizată în 246 de metri şi necesită numai 6.2 secunde. De la 100 km/h, McLaren P1 frânează în 2.9 secunde şi necesită 30.2 metri, totul în condiţii optime.

Este al doilea McLaren P1 care sfârșește tragic în Statele Unite, după o poveste similară, petrecută în Texas, în anul 2014.

Comentarii (1)

  • Se repara ! E FIER (FER) ! AA...pardon...fibra de carbon :)))
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru