Vânzări premium: Mercedes-Benz rămâne lider după primele 3 luni, dar BMW este singurul producător de top care crește

de Daniel Popescu
Joi, 11.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz ocupă prima poziție în topul producătorilor premium cu vânzări de aproape 561.000 de unități în primele trei luni ale anului, în timp ce BMW este singurul constructor care a înregistrat o creștere comparativ cu 2018.

Constructorii premium se confruntă în prezent cu o scădere a vânzărilor la nivel global ca urmare a introducerii noilor teste WLTP și a declinului popularității motoarelor diesel, care afectează piața europeană.

Mercedes-Benz rămâne însă în continuare lider în primele trei luni ale acestui an, în care a comercializat în total aproape 561.000 de unități, în scădere cu 5.6% comparativ cu perioada ianuarie-martie 2018.

Singura regiune în care producătorul de la Stuttgart a înregistrat o creștere a fost China (+2.6%), în timp ce declinul cel mai accentuat a fost înregistrat în Statele Unite (-9.3%). Totuși, oficialii Mercedes-Benz susțin că scăderile sunt generate de schimbarea generațiilor unor modele precum CLA și GLE și anticipează că vor încheia anul cu o ușoară creștere.

Între timp, BMW rămâne pe poziția a doua în clasament cu puțin peste 519.000 de unități și o creștere nesemnificativă de 0.4%. Martie 2019 a fost însă cea mai bună lună martie din instoria constructorului, care a raportat vânzări de aproape 222.000 de unități, în creștere cu 3.7%.

Piața europeană a avut evoluții mixte pentru BMW, cu peste 270.000 de unități la nivelul primelor trei luni, în timp ce creșterea a venit preponderent din China (+10.1%).

Audi este în continuare pe locul trei și se îndepărtează din ce în ce mai mult de BMW.

Producătorul de la Ingolstadt a înregistrat 447.000 de unități livrate în primele trei luni ale anului, în scădere cu 3.6%, în special ca urmare a scăderii vânzărilor de pe Bătrânul Continent cu 5.5%, la puțin peste 200.000 de unități.

Totuși, vestea bună este ca Audi a avut vânzări în creștere în Europa în lună martie (1.5%), astfel ca perspectivele pentru următoarele luni sunt mai favorabile.

Loc Constructor Vânzări
martie 2019
Creștere Vânzări
ian-mar 2019
Creștere
1 Mercedes 227.644 -4.1% 560.873
-5.6%
2 BMW 221.631
3.7% 519.307 0.4%
3 Audi 182.750 -0.5% 447.250 -3.6%

Via Mercedes-Benz, BMW, Audi

Comentarii (5)

  • Daca economia nu intra in recesiune, eu cred ca Mercedes o sa creasca frumusel la vanzari, cu atat mai mult cu cat introduc noua A Class si CLA, ambele in cate doua variante de caroserie.

    Fiind masini entry level, ceva mai accesibile decat restul gamei, plus interfata MBUX modelata exact pe gustul generatiilor tinere, eu cred c-o sa le mearga foarte bine in viitorul apropiat.

    Cu singura conditie, sa nu ne trezim iarasi in blocaje financiare si panici pe la burse.
    4 2
  • LEXMARK
    Baieti cucuieti...
    Stiu ca e mai important capionatul judetean decat cel mondial, insa totusi, nu vreti sa faceti o exceptie si toate aceste topuri sa ni le ralatati la nivel mondial ca vb aia, nu mai traim de mult intr-o colivie si si restul producatorilor non europeni au reprezentante pe la noi si ar fi frumos sa cunoastem situatia globala si nu numai ce ne mint nemtii...
    Vorba aia: "neamtzu-i neamtz :))) " nu prea o mai fumam...
    2 5
  • LEXMARK
    Completare: Ma refer la situatia tuturor producatorilor premium si nu numai a celor europeni ca poate maine intra in top 3 unul noneuropean si ne veti prezenta doar situatia liderului sau a primilor doi sau de ce nu doar a ultimilor doi...
    2 4
  • Intre timp nici japonezul nu mai e japonez ... de mult. Dar trebuie doar sa vrei sa vezi lucrurile asa cum sunt. Uita-te doar la nisan cate masinatii face sa-l dea jos pe unul care i-a scos din faliment si i-a pus pe picioare. E un exemplu intre multe multe altele.

    Cred ca AM a spus de zeci de ori pana acum. Datele producatorilor non europeni nu sunt accesibile,, complete sau din surse credibile. Probabil e doar o chestiune de server-e. Am observat ca la aceeasi cautare, am niste rezultate aici acasa, si alte rezultate acasa la Zarnesti.
    2 1
  • @ Lexmark

    Aceastea sunt vânzările de la nivel mondial, nu doar din Europa.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru