Vânzările Volkswagen au scăzut cu 4.5% în primul trimestru: constructorul german a comercializat peste 1.4 milioane de mașini noi

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 10.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La finalul primelor trei luni ale anului, Volkswagen a raportat o scădere a vânzărilor cu 4.5%. Situația incertă din China și testele WLTP din Europa sunt principalele cauze care au dus la diminuarea vânzărilor.

Anul a început în scădere pentru majoritatea constructorilor, iar Volkswagen nu a făcut excepție de la această regulă. În luna martie, producătorul german a raportat vânzările de 542.700 de unități, în scădere cu 7.2% față de perioada similară a anului trecut.

În Europa, vânzările Volkswagen din luna martie au scăzut cu 3.5% (183.200 de unități), în timp ce în China, scăderea a fost de 9.9% (242.900 de unități). Singura piață mare la nivelul căreia nemții au obținut o creștere a vânzărilor a fost cea din SUA: +14%, 37.100 de unități.

În primele trei luni ale anului, constructorul german a raportat vânzări de 1.456.400 de unități, în scădere cu 4.5% comparativ cu perioada similară a anului trecut. În Europa, Volkswagen a comercializat în primul trimestru al anului 445.500 de vehicule noi, în scădere cu 1.9%. Pe piața din Germania, vânzările constructorului din Wolfsburg s-au diminuat cu 3.2% (383.500 de exemplare). Nici în China, Volkswagen nu a înregistrat un rezultat pozitiv în primul trimestru: -6.9%, 703.400 de unități.

Pe piața din SUA, nemții au reușit să îmbunătățească rezultat obținut în primul trimestru din 2018: +2.3%, 85.900 de mașini noi.

Și pe piața din Brazilia, Volkswagen a avut un început de an bun și a raportat o creștere a vânzărilor cu 26.5% (77.900 de unități).

"Așa cum era de așteptat, scăderea pieței din China a generat rezultate negative pe primul trimestru. Cu toate acestea, am reușit să îmbunătățim cota de piață. Listele de comenzi sunt pline și lucrăm din greu pentru a crește capacitatea de producție a motoarelor pe benzină astfel încât să putem livra modelele mai rapid. Mai mult decât atât, în următoarele săptămâni, noul T-Cross va ajunge în showroom-urile din Europa", a declarat Jurgen Stackmann, membru în comitetul executiv Volkswagen în cadrul Departamentului de Vânzări.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru