Vechiul Volvo XC90 rămâne în viaţă sub numele XC Classic pe piaţa din China

de Bogdan Mirică
Joi, 11.09.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo şi părintele său Geely au decis să păstreze pe piaţă vechea generaţie XC90, chiar dacă întreaga sa carieră se întinde pe durata a 12 ani. Modelul va continua să fie vândut în China sub numele XC Classic.

Deşi nici nu s-a uscat bine cerneala pe comunicatul de presă care a anunţat lansarea noului XC90, Volvo anunţă că nu va renunţa la vechea generaţie a SUV-ului.

Noul Volvo XC90: toate informaţiile şi galerie foto completă

Mai exact, vechiul XC90, produs între anii 2002-2014 îşi va continua cariera dincolo de piaţa europeană, mai exact în China. Geely, părintele Volvo, a decis că încă mai există clienţi pentru bătrânul SUV şi este hotărât să continue cariera de 12 ani a acestuia.

Pentru a nu fi confundat cu noua generaţie XC90, vechiul model va fi rebotezat pe piaţa din China şi va deveni XC Classic. Comenzile vor fi deschise săptămâna viitoare, chiar dacă în acest moment nu există nici măcar informaţii despre motorizările cu care va fi oferit Volvo XC90 pe piaţa China.

Esential 220 de cai putere va avea versiunea lui XC Classic vândută în China.
Surse indică un agregat de 2.5 litri, capabil să dezvolte 220 de cai putere, adică cu 11 cai mai mult decât vechiul model.
Transmisia va fi asigurată fie de o manuală cu cinci trepte, fie de una automată.

Producţia va fi asigurată de uzina Volvo din Daqing, provincia Heilongjiang, cu uneltele speciale trimise de Volvo direct din Suedia.

Comentarii (4)

  • Vor sa mai traga de el cativa ani, dar daca nu il ofera cu un pret substantial mai mic decat noul XC90 (gen 20.000 Eu mai ieftin), vor incerca doar sa stoarca apa din piatra seaca.
    12 4
  • razvanis
    Va fi vandut in China, unde e mai bun decat orice copie sau tentativa de SUV autohtona. Iar pretul, nu ar trebui sa fie problema, e o masina amortizata ca si costuri, deci avand in vedere cheltuielile de productie in China, sigur o sa faca profit de pe urma ei fara sa fie foarte scumpa.
    11 0
  • Pai cel vechi este 43k acum si cel nou 50k in variantele standard de baza ! Cred ca pe la 25-30k isi va gasi adepti si pe la noi dar nu cred ca va scadea atat .
    5 1
  • Scrooge
    hai nu fiti naivi ca nu o sa-l dea cu 20.000 mai ieftin. Poate undeva 10.000 cel mult.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru