Versiune plug-in hybrid pentru noul Audi A3 Sportback: 204 cai putere și până la 67 de kilometri autonomie electrică

de Cornel Șocariciu
Marti, 29.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi introduce în gamă noul A3 Sportback plug-in hybrid. Motorul cu ardere internă și cel electric livrează până la 204 CP și 350 Nm, iar bateria cu capacitate de 13 kWh asigură o autonomie electrică de până la 67 de kilometri.

Deși au trecut doar câteva zile de la prezentarea lui Audi A3 Sportback 30 g-tron, varianta care funcționează și cu gaz natural comprimat, producătorul german mai are o supriză pentru fanii modelului de clasă compactă: lansarea variantei plug-in hybrid.

Noul Audi A3 Sportback 40 TFSI e (denumirea comercială a versiunii PHEV) va fi disponibilă pe piața din Germania începând cu toamna aceasta, iar prețul de pornire comunicat de constructorul din Ingolstadt este de 37.471 de euro.

La baza lui Audi A3 Sportback 40 TFSI e se află un motor pe benzină de 1.4 litri care dezvoltă 150 de cai putere și 250 Nm între 1.550 și 3.500 rpm. Acesta este asistat de un motor electric de 80 kW și 330 Nm, iar resursele sunt gestionate de o cutie automată cu șase trepte.

În total, sistemul plug-in hybrid dezvoltă 204 cai putere și până la 350 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 7.6 secunde, iar viteza de top se oprește în dreptul valorii de 227 km/h. Energia necesară funcționării motorului electric este stocată într-o baterie cu capacitatea de 13 kWh formată din 96 de celule.

Conform oficialilor Audi, versiunea plug-in hybrid a lui A3 Sportback poate parcurge până la 67 de kilometri în regim electric cu o singură încărcare a bateriei (valoare calculată conform standardului WLTP).

În modul electric, viteza de top este de 140 km/h.

Puterea maximă de încărcare a bateriilor este de 2.9 kW, iar conform Audi, timpul necesar pentru un "plin complet" este de peste patru ore.

Comentarii (4)

  • andrei
    imens pretul. si asta nici macar nu e ca la golf gte de 245cp. e de 204cp. iar suta aia o prinde doar cand are si baterie destula, altfel trage dupa ea ditai bateria goala. masina nu e rea, dar la pretul ala.....
    2 2
  • Edikkk
    Frumos şi decent, dar preţul - ca şi la Captur PHEV - foarte mare

    Păi când Tesla o să facă full electrica de 25.000€ ce dreak o să facă ăştia cu preţurile mari de PHEV ????
    3 1
  • andrei
    o sa se uite la tesla. aia o sa faca. dar mai avem pana ajunge tesla de 25k dolari in eu.
    2 0
  • @andrei
    La fel cum Tesla 3 de 35k $ a ajuns sa coste 50k $ in SUA si 50K Euro in Europa, la fel va costa si modelul de 25k $ cu 15k mai mult la lansare.
    Vezi preturi Tesla 3 in UK:
    https://www.tesla.com/en_gb/model3/design#battery
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru