Vești bune pentru șoferi: punctul de amendă rămâne 145 de lei și în 2022

de Alexandru Monenciu
Vineri, 17.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Finanțelor anunță că punctul de amendă pentru șoferi rămâne "înghețat" și în 2022, la nivelul de 145 de lei. Acesta se stabilește în funcție de salariul minim brut, care urmează să crească de la 1 ianuarie.

Începând cu 1 ianuarie 2022, salariul de bază minim brut urmează să crească la 2.550 de lei. Așadar, și punctul de amendă ar trebui să fie mai mare, în contextul în care acesta reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie.

Și în 2022, însă, punctul amendă va fi înghețat la nivelul de 145 de lei. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Finanțelor.

"Având în vedere că, începând cu data de 1 ianuarie 2022 valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată a fost stabilită la suma de 2.550 de lei, ceea ce ar însemna ca punctul de amendă să fie 255 de lei, cu aproape 50% mai multe, considerăm că este necesar ca și în cursul anului 2022 să fie luată o măsură temporară de stabilire a unei valori fixe a punctului amendă. În perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2022, un punct-amendă este 145 de lei," se arată în comunicatul transmis de această instituție.

via Profit.ro

Comentarii (6)

  • Amenda pentru mersul fara bilet in autobuz cat e? Ramane la fel?
    8 1
  • populism
    2 5
  • Amenda ar trebui sa fie in funcție de venituri
    5 7
  • andrei
    Vești bune pentru ce șoferi? Pentru orice șofer normal și de bun simț asta e o veste proastă pentru că sunt șanse mai mari de accidente.
    3 3
  • @dci alea din salar, dividente, chirii, la negru, moșteniri etc… îți dai seama că este o abordare lipsită de imaginație???
    Acest gen de păreri care arată frustrare și neputința sunt puțin obositoare.
    Dacă nu am fi ipocriți și am recunoaște câte reguli încălcam in trafic (zilnic)… cum ar arată lucrurile?
    La fel in apărarea mea, spun ca as reduce cu aprox. 95% abaterile dacă infrastructura ar fi decenta… cu 60 in localități cu drum gol noaptea nu ma duc si nici de semnalizat nimănui ca fac stânga sau dreapta când totul este pustiu in jurul meu indiferent cât este punctul de amendă. Când nu mai am bani stau acasă. Deci nu doar amenzile sunt soluția, părerea mea!!!
    Atenție la depășirea bicicletelor (care deșii încurca si mai mult un trafic deja sufocat), este un lucru necesar… am fost lovit, împins si acroșat de am pierdut numărul si in unele situații destul de nasol…. fără sa fac mișto in majoritate de șoferițe, pe bune bune parcă nu au dezvoltată vederea periferică dreapta…
    5 1
  • olteanu
    Asta e o veste proasta, ar trebui dublate amenzile.
    Poate in felul acesta vedem mai putini inconstienti la volan.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru