Vești proaste de pe cea mai mare piață auto din lume: vânzările de mașini din China ar putea înregistra prima scădere anuală după 1990

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 11.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Piața auto din China a scăzut cu 14% în noiembrie și riscă să încheie anul 2018 cu vânzări anuale mai mici decât în anul precedent pentru prima oară după 1990, ceea ce va afecta cifrele de vânzări ale marilor constructori europeni.

Cea mai mare piață auto din lume dă în continuare semne de slăbiciune. Datele oficiale arată că locuitorii din China au cumpărat 2.55 de milioane de mașini în luna noiembrie, în scădere cu 14% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Aceasta este cea mai mare scădere lunară a vânzărilor din ultimii 6 ani și a cincea lună consecutivă în care piața auto chineză este în scădere, în condițiile unei scăderi de 12% înregistrată în octombrie.

La nivelul primelor 11 luni ale anului, în China au fost comercializate 25.4 milioane de mașini, în scădere cu 1.7% comparativ cu perioada similară a anului trecut. În cazul puțin probabil în care vânzările vor crește semnificativ în decembrie, este foarte posibil ca 2018 să fie primul an după 1990 în care vânzările anuale de mașini în China sunt în scădere. "Suntem într-o perioadă dureroasă, iar acest proces este foarte dificil", spun oficialii organizației care raportează datele de vânzări din China.

Scăderea vânzărilor este generată de incetinerea creșterii economice a Chinei și de conflictul legat de taxele vamale cu Statele Unite.

Scăderea pieței auto din China va avea efecte negative și asupra marilor constructori auto din Europa.

De exemplu, Grupul Volkswagen vinde aproxmativ 40% dintre mașinile sale pe piața chineză, în timp ce în cazul Mercedes procentul este de aproximativ 28%.

În plus, principalele piețe europene înregistrează de asemenea un declin puternic în ultimele luni după introducerea noilor teste de emisii WLTP.

Via Reuters

Comentarii (2)

  • E si normal,cat dracu sa tot urci,la un moment dat dai cu capul in tavan,nu mai ai loc. In tara unde in 2010 recordul de ambuteiaj s.a intins pe 100km si noua(9) zile de stat in trafic. Au ajuns la saturatie,cate masini sa iti tot cumperi?
    18 0
  • Octavian
    Imi e sila de corporatistii astia.
    Daca scad vanzarile cu 1,7% pe an e "dezastru", "perioada dureroasa", "proces foarte dificil"... Pe bune??? Atata tam-tam pt minus 1,7% pe an?
    Daca cresc vanzarile cu aceeasi 1,7% pe an va spun eu ca e tot de rau. Ei ar vrea asa sa creasca an de an cu 10%. Vorba lui @Tatraurs pana se dau cu capul de tavan.
    17 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru