VIDEO: Au fost montate primele bariere mobile pe DN2/E85

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 08.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că a fost montat primul sector de parapet mobil pe DN2/E85, supranumit și Drumul Morții.

Drumul Național 2, sau E85, este supranumit pe bună dreptate Drumul Morții. Luna trecută și-au pierdut viața 10 oameni pe această șosea pentru că foarte mulți șoferi nu respectă viteza maximă legală de 100 km/h și folosesc în mod greșit acostamentul ca bandă de mers.

Pentru a spori siguranța pe acest drum, autoritățile au implementat un proiect pilot pe o distanță de 10 kilometri, scrie Profit.ro. Aici, au delimitat 3 benzi: două pe un sens și una pe celălalt. Pe această porțiune numărul morților a fost zero.

Acum, reprezentanții CNAIR anunță că proiectul dintre Sinești și Movilița va fi extins pe tot DN2/E85, acolo unde o permite infrastructura.

În consecință, pe DN2 a fost deja montat primul sector de parapet mobil. Vom vedea această configurație acolo unde lățime cu tot cu acostamente este de 12 metri, iar banda va avea cel puțin 3.5 metri.

Mai mult, vor apărea separatoare între benzile de circulație, iar viteza, pe unele porțiuni, poate scădea până la 70-80 de km/h.

via Profit.ro

Comentarii (7)

  • Banditos
    pentru că foarte mulți șoferi nu respectă viteza maximă legală de 100 km/h și folosesc în mod greșit acostamentul ca bandă de mers.

    pentru ca se forteaza depasirile si se depaseste linia continua in viraje.....d'aia sunt morti o gramada. Statistic, cel mai mare numar de accidente fatale sunt accidentele FRONTALE. Pentru ca toate maimutzele au impresia ca soseaua e tarlaua de la ma-sa si tac'su. Obiceiul de a folosi gresit acostamentul, provenit dintr-o abordare defensiva a condusului, sunt convins ca are mai putine si mai putin grave consecinte decat pressingul cu/fara fleshuri (fortand tocmai la o utilizare gresita a acostamentului), depasirile de-a-n boulea si vitezele neadaptate la conditiile de mediu sau trafic.

    Sper sa n'aud niciun shumahar aducand in discutie "infrastructura proasta" pentru ca tot STATISTIC avem cei mai multi MORTI pe kilometru de AUTOSTRADA din Eu. Deci nenorocirea vine tot de la cercopitecii din spatele volanului.
    17 1
  • cati oameni trebuie sa mai moara, atat din randul celor nevinovati (de care chiar imi pare rau) cat si al celor vinovati (cred ca azi ploua)?

    vinovati de ce ati zice? pai, dupa cum spune si in articol, "foarte mulți șoferi nu respectă viteza maximă legală de 100 km/h și folosesc în mod greșit acostamentul ca bandă de mers".

    vinovati asadar de bizonism, de necivilizatia care ucide. ca nu starea infrastucturii ucide, ci incapacitatea salbaticilor de a se adapta la conditiile de drum, incapacitatea de a-si controla si stapani furia si pornirile, incapacitatea de a evalua si prevedea anumite posibile consecinte ale unor actiuni proprii sau ale altora, incapacitatea de a sta potol si de a mai lasa de la ei, de a-si asuma de la bun inceput calatoria cu toate conditiile ei, ca niciun act de bravura si nicio apasare necalculata, pana la podea a acceleratiei nu o sa faca vreodata acea sosea mai buna.

    solutia este sa facem cumva sa transformam bizonul in om. trebuie radare, peste tot camere si radare care sa emita amenda instant, ziua, noaptea, pe viscol, pe furtuna, plus semne si indicatoare clare. doar asa se poate civiliza lumea.

    vad pustani de 18-19 ani, necopti la minte si cel mai probabil fara vreo scoala terminata, care ies de prin satucele moldovei, poate pentru prima oara in viata lor dupa ce si-au luat permisul si se duc in plimbare la bucuresti, ingramaditi cate 5 in cazane ruginite care cu greu se mai tin laolalta, bai nene sunt ceva de speriat astia, n-au minte in trafic nici cat o gaina, nu isi dau seama nici cand o comit grav si nici cand scapa ca prin urechile acului, pentru ca nu e nimeni acolo sa ii traga de urechi, zero radare, zero semne de avertizare, zero politie pe traseu.
    8 1
  • Am condus si eu pe drumul ala de mai multe ori, cred ca acolo este cel mai stresant drum din Romania. Oricata experienta ai avea, tot te incearca. Daca mergi legal, iei blitzuri si esti presat de la spate. Daca mergi pe acostament, este ilegal si risti pe propria raspundere. Este lose lose situation drumul ala.

    Avem combinatie speciala aici: drum drept, soferi analfabeti cu statie si acostament.

    Apropo: cred ca in Moldova ti se da o statie cand iti iei permisul, altfel nu imi explic cum de se circula cu asa viteze, des peste 100 la ora prin localitati. Mie imi este greu sa ma tin dupa o duba alba.
    7 0
  • "solutia este sa facem cumva sa transformam bizonul in om." Foarte bine zis.
    Salbaticia unor soferi e cel mai mare pericol pentru restul soferilor.
    Cred ca trebuie luata in calcul la a doua a treia abatere grava (in special depasiri extrem de periculoase sau depasiri excesive sau succesivede viteza), sechestrarea temporara a masinii cu care s-a comis abaterea cuplata cu suspendarea permisului pe aceiasi perioada. Sigur, toate astea dupa o sentinta judecatoareasca cu toate dovezile pe masa. Doar asa cred ca mai pot fi temperati unii soferi extrem de agresivi.
    Ar fi o solutie extrema dar nu vad alta cale de a tempera agresivitatea in trafic care cred ca determina cele mai multe accidente mortale. Spectrul de a avea si permisul suspendat si masina sechestrata pe o anumita perioada 1-2-3 luni cred ca ar mai tempera din apetitul unora de a merge tot timpul din depasire in depasire .
    7 3
  • Căruța turbo
    Îl strica și pe asta. Era singurul "drum" care a fost făcut cu simt de răspundere. Daca se tot gândesc la siguranta noastră mai bine montau niște bumpere/limitatoare de viteza din 50m în 50m pe cei 10 km
    0 1
  • Florin
    Este foarte simplu. Reducerea vitezei la 80 km.Instalare camere și radare exact că în Serbia.Serbia a redus cu ajutorul camerelor și radarelor numărul de accidente.
    0 0
  • Dar de accidentele care au fost și vor fi ever în zona unde din 2 benzi se face una nimic, nimic. Acolo-i cocălăreala la mârlani. Pentru a ajunge la ideea asta de 2+1 au stat ascunși prin secțiile de poliție lăsând haosul să zburde în voie, au fost atât de cinici să se raporteze la nr de morți, mare parte din vina poliției absentă din peisaj.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru