Hummer lanseaza H2 E85 Flex Power

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 11.09.2008
Hummer H2 va trece pe etanol incepand cu Salonul de la Paris. GM isi mareste astfel gama de autovehicule FlexiFuel.

Esential

85 % este procentul de etanol din combustibilul alternativ E85.
20 de ani a durat dezvoltarea acestui combustibil.

Hummer H2 E85 va fi primi sistemul E85 Flex Power standard,  ceea ce ii va permite sa functioneze cu etanol E85, benzina sau orice amestec intre acesti combustibili.

General Motors este lider in productia de vehicule alimentate cu etanol si alti combustibili alternativi. In Statele Unite, peste trei din sapte milioane de vehicule Flexi-Fuel sunt modele GM.

E85 este un combustibil cu pana la 85% etanol. Vehiculele echipate cu sistemul Flex Power E85 pot functiona cu etanol E85, benzina sau orice amestec intre cele doua. Fiecare vehicul Flexi-Fuel are un modul electronic de control care identifica tipul de combustibil si amestecul sau si in baza acestei informatii modifica parametrii sistemului de alimentare pentru o functionare optima. Etanolul este un alcool care poate fi distilat dintr-un numar mare de surse, de la recolte de zahar pana la deseuri.

Atentia asupra surselor folosite este deosebita, pentru a nu folosi surse care pot afecta pretul alimentelor si bunurilor de larg consum  tarile din lumea a treia.

General Motors este investitorul principal in programul pentru dezvoltarea etanolului E85 obtinut din deseuri din lemn. Pe langa reducerea dependentei de combustibili fosili neregenerabili, E85 ajuta la scaderea gazelor care produc efectul de sera si poate sa reduca emisiile de carbon care produc smog-ul.

Tehnologia care permite functionarea H2-ului cu etanol E85 va fi implementata si pe alte vehicule din gama Hummer. H3 va deveni capabil E85 FlexPower in cursul anului 2009 si un motor turbo diesel cu patru cilindri este in curs de dezvoltare pentru acesta.

H2 E85 Flex Power va fi disponibil incepand cu luna octombrie a acestui an, urmand sa fie prezentat in premiera la Salonul Auto de la Paris.

Via| AutomobilesReview

Taguri: , E85, H2, Hummer

Comentarii (1)

  • renato
    Ford Model T
    ca fapt divers... stiati ca prima masina care a fost construita specific sa mearga pe baza de Etanol fost Ford Model T la inceputul secolului 20, iar Henry Ford considera Etanolul ca fiind combustibilul viitorului??? Dar, din pacate... companiile petroliere au zis ca "nu e frumos" ce face Ford si de aia noi acum stam si ardem petrol.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru