Ferrari FF cu bioetanol E85: 875 CP prietenoşi cu mediul

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 13.01.2012
Un dealer Ferrari oferă o conversie bioetanol E85 pentru FF. În urma conversiei, puterea modelului urcă la 875 CP, iar emisiile de CO2 sunt reduse cu 80%.

Primul Ferrari de serie cu tracţiune integrală a primit un kit de conversie cu bioetanol E85. Pachetul costă 1.500 de euro şi urcă puterea motorului de la 650 CP la 875 CP şi reduce dramatic emisiile de CO2. Primele estimări anunţă o reducere de 20% a timpului de accelerare de la 0 la 100 km/h, cu toate că noul timp nu a fost încă anunţat, nefiind încă organizat un test oficial. Emisiile de CO2 vor putea fi reduse cu până la 80%, ceea ce ar rezulta în cel mai ecologic Ferrari creat vreodată, versiunea finală emiţând puţin sub 100 de grame CO2 pe kilometru.

Ferrari FF are nevoie de numai 3.7 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h şi este oferit alături de un sistem de tracţiune integrală permanentă. Modelul are capacitatea de a accelera până la o viteză de 335 km/h, valoare excelentă pentru un model cu patru locuri echipat cu un portbagaj de 450 de litri. În caz de nevoie, bancheta din spate poate fi pliată, volumul portbagajului crescând la 800 de litri.

Ferrari FF a fost lansat în România în cea de-a doua parte a lunii septembrie, iar şase români şi-au comandat deja un exemplar, cu toate că preţul de pornire al modelulu ieste fixat la 220.000 de euro fără TVA. Patru din cele şase exemplare au fost deja livrate clienţilor.

La lansarea pe piaţa internă au participat mai multe personalităţi de marcă, precum Mario Cospito, ambasadorul Italiei, Enrico Galliera, vice-preşedintele Ferrari şi Giancarlo Fisichella, pilot de Formula 1.

Via | Carsuk

Comentarii (5)

  • WOW!
    Sa vedem ce vanzari o sa aibe!
    5 4
  • guesswhoiam
    pedale
    am o intrebare...la astfel de masini super-sport...pentru schimbarea vitezelor sunt folosite numai pedalele? nu exista si un mod confort care schimba viteza singur?
    0 1
  • @guesswhojam
    Pedalele de la picioare: Pedale
    "Pedalele" din spatele volanului: PADELE !!!

    Bine ca aduceti informatii din alt articol, cu lansarea lui Ferrari Four in RO.
    0 1
  • cine isi ia masina super-sport automat vrea sa schimbe singur vitezele ..
    0 1
  • Poate ia foc si asta...
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru