VIDEO: BMW, primul lider in Raliul Dakar 2010

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 03.01.2010
BMW conduce la clasa auto dupa prima etapa din cadrul Raliului Dakar 2010, care a consemnat si decesul unei spectatoare in urma unui accident.

Constructorul german BMW a furnizat surpriza primei zile de competitie de la Raliul Dakar 2010, dupa ce Nani Roma a reusit sa termine pe primul loc si sa il devanseze cu peste doua minute pe Carlos Sainz (Volkswagen), unul dintre principalii favoriti ai evenimentului.

Pilotul echipei BMW a profitat la maxim de faptul ca a plecat al cincilea in cursa, avand astfel un drum preponderent liber de la Colon la Cordoba, destinatia finala a zilei. Performanta lui Roma a fost completata de Stephane Peterhansel, care a ocupat locul 3 in clasamentul zilei tot la volanul unui BMW X3.

Desi initial prima etapa ar fi trebuit sa se desfasoare pe parcursul a 251 km, aceasta a fost redusa la numai 199 km ca urmare a modificarii punctului de start din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

Iata si rezumatul video al primei etape din cadrul Raliului Dakar 2010:

 

Prima zi de concurs a adus insa si un eveniment tragic. O spectatoare a murit la spital dupa ce a fost lovita de pilotul german Mirco Schultis, in momentul in care acesta parcursese 75 km din prima etapa. Potrivit informatiilor furnizate de organizatori, victima, pe numele sau Sonia Natalia Gallardo, se afla intr-o zona interzisa pentru spectatori.

De asemenea, mai multi spectatori au avut nevoie de ingrijiri medicale in urma acestui accident.

Comentarii (10)

  • X3
    este vorba de X3, nu de M3
    4 5
  • mijai
    si unde zice m3?!?
    4 1
  • Victor
    Dupa doua etape, noul lider este pilotul VW Nasser Al-Attiyah (Qatar)
    S-a terminat a doua etapa, cu victoria pilotului VW Nasser Al-Attiyah (Qatar), acesta avand un avans de 1h08min fata de francezul Guerlain Chicherit (BMW) si 2h01min fata de brazilianul Mauricio Neves (VW) . La general conduce tot pilotul VW Nasser Al-Attiyah (Qatar) cu un avans de 1h19min fata de spaniolul Carlos Sainz (VW) si 2h30min fata de pilotul francez Stephane Peterhansel (BMW) .
    9 2
  • x
    Ametitu ala cu hummerul,aveti idee ce a mai facut?
    4 1
  • Robert
    @ Eu2
    Dupa doua etape, americanul Robby Gordon (Hummer) ocupa locul 9 fiind la 12h28min de lider . De remarcat dominatia VW ce are toate cele 5 masini in primele 6 clasate . In top 10 mai intalnim BMW cu 2 masini ( locurile 2 si 8), Mitsubishi locul 7 si Nissan locul 10 .
    7 1
  • troian
    luati mai usor fanii bmw va rog frumos!
    4 4
  • @ Victor, Robert
    Pozitiile sunt corecte insa diferentele de timp sunt in min.secunde . Dupa o saptamana o sa ajungem la diferente in h.min . Carlos Sainz se afla la 1min.19 s de lider iar Robby Gordon la 12min.28s de lider .
    6 2
  • Victor
    @ Dan
    Ai dreptate !
    3 1
  • clar
    pai si cei de la VW se asteptau de la o ascensiune de genul acesta dupa ce anul treut s-au descurcat destul de bine, da stati linistiti, e doar prima etapa.
    si nu e neaparat o surpriza
    0 1
  • KUAD
    PFFF CE FURORI FACE ROBY GORDON CU HUMMERUL LUI ;))))))))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru