VIDEO: Cel mai creativ anunț de vânzare a unei mașini SH: un Honda Accord din 1996 stârnește valuri pe internet

de Mircea Meşter
Vineri, 03.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un american a ales o cale nonconformistă de a pune la vânzare pe internet mașina prietenei sale. Cu multă creativitate și ceva muncă în spate, anunțul de vânzare al unui Honda Accord de 21 de ani a făcut ca prețul mașinii să crească de 40 de ori în raport cu suma cerută de vânzător.

Anunțurile pentru vânzarea unei mașini sunt, în majoritatea covârșitoare a cazurilor, foarte plictisitoare. Aceleași "nu bate, nu troncăne", aceleași "rulată doar în Germania", aceleași "a condus-o o pensionară", aceleeași nemuritoare expresie "kilometri reali". Iar "flagelul" expresiilor tipizate când vine vorba de mașini second-hand de vânzare nu acoperă doar România, ci toate țările lumii. 

În aceste condiții, ai nevoie de multă creativitate pentru a face ca mașina ta să iasă în evidență când între zecile de mii de anunțuri auto de pe internet. Și nu e vorba doar de mesaj și de modul de adresare, ci și de artele conexe care pot intra în fabricarea unui anunț atipic.

Un american a reușit să ajungă pe prima pagină a site-urilor lumii după ce a produs un "anunț de vânzare mașină SH" care poate să rivalizeze oricând cu o reclamă creată pe bani grei de constructorii auto. În acest mod, anunțul unui banal Honda Accord din 1996 a devenit o operă de artă în sine. 

Iar efectul nonconformismului s-a văzut imediat: scoasă la vânzare pe site-ul de licitații eBay, mașina a avut un preț de pornire a licitației de 499 de dolari, dar a ajuns, în momentul redactării acestui material, la 20.600 de dolari.

Un preț care se apropie amenințător de prețul unui Honda Accord nou.

Comentarii (3)

  • GENIAL..
    5 2
  • Cred că cei care licitează sunt agenții de publicitate care se bat să-l angajeze pe autorul anunțului :)
    3 0
  • cam aiurea, nimic deosebit. si chiar de era deosebit nu poti da mai mult de cateva mii pe uzata aia.
    apropo, femeia e o piti antipatica.
    si un non-sens, de ce isi vinde masina, vrea sa-si ia alta noua sa devina turma?
    3 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru