Feedback

VIDEO: Cel mai creativ anunț de vânzare a unei mașini SH: un Honda Accord din 1996 stârnește valuri pe internet

Publicat Vineri, 03.11.2017
de Mircea Meşter
Comenteaza 3
VIDEO: Cel mai creativ anunț de vânzare a unei mașini SH: un Honda Accord din 1996 stârnește valuri pe internet - Poza 1
Un american a ales o cale nonconformistă de a pune la vânzare pe internet mașina prietenei sale. Cu multă creativitate și ceva muncă în spate, anunțul de vânzare al unui Honda Accord de 21 de ani a făcut ca prețul mașinii să crească de 40 de ori în raport cu suma cerută de vânzător.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Anunțurile pentru vânzarea unei mașini sunt, în majoritatea covârșitoare a cazurilor, foarte plictisitoare. Aceleași "nu bate, nu troncăne", aceleași "rulată doar în Germania", aceleași "a condus-o o pensionară", aceleeași nemuritoare expresie "kilometri reali". Iar "flagelul" expresiilor tipizate când vine vorba de mașini second-hand de vânzare nu acoperă doar România, ci toate țările lumii. 

În aceste condiții, ai nevoie de multă creativitate pentru a face ca mașina ta să iasă în evidență când între zecile de mii de anunțuri auto de pe internet. Și nu e vorba doar de mesaj și de modul de adresare, ci și de artele conexe care pot intra în fabricarea unui anunț atipic.

Un american a reușit să ajungă pe prima pagină a site-urilor lumii după ce a produs un "anunț de vânzare mașină SH" care poate să rivalizeze oricând cu o reclamă creată pe bani grei de constructorii auto. În acest mod, anunțul unui banal Honda Accord din 1996 a devenit o operă de artă în sine. 

Iar efectul nonconformismului s-a văzut imediat: scoasă la vânzare pe site-ul de licitații eBay, mașina a avut un preț de pornire a licitației de 499 de dolari, dar a ajuns, în momentul redactării acestui material, la 20.600 de dolari. Un preț care se apropie amenințător de prețul unui Honda Accord nou.


Comentarii (3)

 • GENIAL..
  5 2
 • Cred că cei care licitează sunt agenții de publicitate care se bat să-l angajeze pe autorul anunțului :)
  3 0
 • cam aiurea, nimic deosebit. si chiar de era deosebit nu poti da mai mult de cateva mii pe uzata aia.
  apropo, femeia e o piti antipatica.
  si un non-sens, de ce isi vinde masina, vrea sa-si ia alta noua sa devina turma?
  3 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru