VIDEO: Cum se fabrică noua "bestie" dezvoltată de Mercedes-AMG, motorul 2.0 Turbo de 421 CP

de Mircea Meşter
Sambata, 22.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul "diamant" al celor de la Mercedes-AMG nu este un V8 sau un V12, ci un motor cu patru cilindri. Care devine cel mai puternic astfel de propulsor de pe piață. Divizia de performanță ne oferă clipul asamblării unui astfel de motor.

După epoca Mercedes-AMG dominată de motoare V8 și V12, moda downsizing i-a provocat pe inginerii germani ai diviziei de performanță să dezvolte motoare puternice pe baza propulsoarelor de cilindree mică. Așa s-a născut unul dintre cele mai interesante motoare pe care brandul german le-a scos vreodată pe piață: noul 2.0 Turbo de 421 CP (vârf de putere atins la 6750 rpm), care devine cel mai puternic motor cu patru cilindri de pe piață.

Cunoscut intern sub numele de cod M139, noul motor reprezintă o revoluție în modul în care divizia germană produce propriile motoare. Asta pentru că acesta nu are nicio legătură cu unitățile 2.0 Turbo montate pe versiunile AMG 35 în gama constructorului german.

Cu toate acestea, Mercedes-AMG păstrează tradiția "One man, one engine", filosofie care îi oferă unui inginer întreaga responsabilitate a construcției întregului "puzzle" care devine la final un motor semnat de AMG. Inginerul semnează ulterior pe o plăcuță care este montată pe motor în momentul așezării acestuia în compartimentul dedicat.

Întregul proces a fost surprins de Mercedes-AMG într-un clip interesant care ne arată "povestea" noului motor de la primele șuruburi la produsul finit.

Comentarii (2)

  • Valius
    Europenii si-au cam batut joc de motoare cu principiul asta de downsizing. Sunetul este o panarama. Din patru cilindri nu ai ce scoate, orice ai face. Ii sterge din imaginea aia de masina brutala. Zici ca e o masina de serie cu ceva la toba modificat.
    3 10
  • Am avut 2 SLK230 ambele cu motorul de 2.3L cu compresor. Sunetul nu era in nici un caz nici plictisitor si nici ca la o masina de serie. Si absolut nu suna ca o asiatica asmatica in 4 cilindri.

    Pentru unii suna ca un tractor, pentru altii era perfect. Sa te apuci sa zici ca europenii si-au batut joc de motoare arata cat esti de ratat, de ignorant si hater. Ma mir ca nu ai continuat sa lauzi o toiota sau vreo honda. Mai ai timp destul sa bagi ceva de mitza de 440 CP.

    Pana una alta, motoarele AMG sunt intre cele mai performante din lume, iar sunetul este de departe cel mai tare la masinile din clasa lor.l Chiar si A45 are sunetul baritonal de business serios. Sa te apuci sa comentezi ca un AMG in 4 cilindri suna ca o jucarie de plastic japoneza modificata in ghetou wow ... baiete, mai iesi in lume, Vezi cam ce populatie conduce un Mercedes si care sunt clientii din masinile pe care le vinzi tu.

    La fiecare articol cu motorul asta, apare ca la comanda un nick facut din pix, galben de invidie, cu cuvinte si sintaxa molodoveneasca. Ma bucur din toata inima ca nu iti place Mercedes. Mi-ar crapa obrazul de rusine sa am aceeasi masina sau orice in comun cu tine.
    7 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru