VIDEO: Noul BMW M4 CS, al doilea cel mai rapid BMW de serie pe Nurburgring

de Tiberiu Safta
Vineri, 10.05.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul BMW M4 CS a fost testat pe legendarul circuit Nurburgring. Cel mai nou model de performanță al mărcii este al doilea cel mai rapid model de serie BMW pe acest circuit.

În urmă cu puțin timp, BMW a lansat oficial noua generație M4 CS, o versiune și mai puternică a lui M4. Noua versiune de performanță primește un motor de 550 de cai putere și este mai ușoară cu 20 de kilograme față de M4 Competition.

Acum, BMW a publicat un clip oficial în care noul M4 CS a stabilit un tur rapid pe circuitul Nurburgring. La finalul turului, noul model de performanță bavarez a stabilit un timp de 7 minute și 21.99 de secunde.

Asta face ca noul BMW M4 CS să fie al doilea cel mai rapid model de serie al mărcii germane pe acest circuit. Singurul model care este mai rapid decât noul M4 CS este M4 CSL, care are un timp mai bun cu 3.8 secunde.

Clipul cu turul complet poate fi urmărit mai jos.

via BMW

Comentarii (4)

  • Diana Șosoacă
    D-le Safta
    Continui să cred ca-mi culeg informatiile auto de pe o platforma profund echidistanta, si care, nu doar ca pretuieste, ci propovaduieste intotdeauna performanta pură, Automarket.ro.
    Tocmai de aceea, nu-mi pot reprima uluirea in a constata faptul ca nu v-ati refuzat, cât se poate de fățiș, inducerea elementului derizoriu in ceea ce-l priveste pe M4 CSL, daca nu, deja mult mai grav, atat de repugnanta părtinire.
    Cum ?
    Prin folosirea adverbului DOAR intr-un enunt in care, continui sa sustin, nu se impunea sub nicio forma si pentru nimic in lume:
    ".....un timp mai bun cu doar 1.79 de secunde."

    Pentru mine, dar si pentru cei care nu-s straini de circuite si lupta continua cu cronometrul, 1.79 secunde reprezinta un interval de timp asimilabil eternităţii.

    Nu mi-am propus sa va retin mai mult decat este cazul, tocmai de aceea nu dezvolt in apararea mea deja notoria speță privind compromiterea Honda, cu Type R, care, din dorinta nemarginita de a detrona Trophy R si a rescrie bornele, a izbutit doar sa se compromita masiv.
    Si pentru ce ?..... pentru DOAR 0.5 secunde !
    0 1
  • @Diana Sosoaca, nu înțeleg care este nemulțumirea dvs. E doar un simplu cuvânt. Aici nu e vorba de Formula 1, unde o diferență de 1.79 de secunde este enormă. Asta știe toată lumea.

    Poate că ați interpretat altfel acea propoziție, dar eu am scos în evidență cât de rapid este noul M4 CS prin comparație cu cel mai rapid BMW de serie pe Nurburgring. Până la urmă vorbim aici de mașini de stradă, nu de curse.

    Să aveți o zi bună.
    0 1
  • Diana Șosoacă
    D-le Safta
    Va ofer, de pe canalul oficial BMW M, dovada incontestabila a faptului ca diferenta intre cele doua declinari este considerabil mai mare decat cea pe care ati anuntat-o in articol.
    Asadar,
    M4 CSL - 7:18.137

    https://youtu.be/EzIyoYF5JB0?feature=shared

    Astfel, diferenta intre cele doua declinari se situeaza la valoarea de 3.852 secunde.
    Sper sa nu considerati faptul ca am intrecut masura, am decis sa reapar doar pentru a aseza in matca fireasca acea acuratete a informatiilor pe care, am deplina convingere, o pretuim fiecare dintre noi.

    O zi buna !
    1 0
  • @Diana Sosoaca, informația a fost corectată. Mulțumesc pentru observație.

    O zi bună și dvs.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru