VIDEO: Record mondial neoficial de autonomie cu o maşină electrică de serie: 729 de kilometri cu Tesla Model S

de Mircea Meșter
Miercuri, 26.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aproape 19 ore, aproape 730 de kilometri parcurşi cu un "plin" de baterie şi cost total 35 de lei. Aceasta este statistica recordului mondial de autonomie, realizat de un programator norvegian, client Tesla Motors.

Esential 728.7 kilometri a parcurs în total Bjorn Nyland în testul său documentat foto şi video.
681 de kilometri era anteriorul record înregistrat de doi bărbaţi tată şi fiu din Florida, SUA, în 2012.
Un client Tesla a reuşit să bată recordul mondial de autonomie pentru un model electric de serie după ce a condus maşina personală, un Tesla Model S în versiunea de top P85D, 729 de kilometri fără să reîncarce bateria.

Punctul de plecare şi sosire a fost o parcare Supercharger din localitatea daneză Rodekro, iar statisticile finale ale călătoriei pe care Bjorn Nyland, un programator norvegian, a realizat-o timp de 18 ore şi 40 de minute au fost publicate într-un clip pe contul de Youtube prin care scandinavul îşi prezintă aventurile la volanul modelului electric din dotare. Nu există o certificare oficială legată de recordul lui Nyland, însă oficialii Tesla Motors au recunoscut cifrele prezentate de norvegian pe baza imaginilor video, a fotografiilor realizate în timpul testului şi a datelor culese din computerul de bord al maşinii.

Nyland a fost însoţit pe tot parcursul călătoriei de un prieten care a preluat rolul de cameraman, iar calculele finale arată că maşina cu care a fost realizat testul a consumat pe cei aproape 730 de kilometri exact 77.5 kWh, echivalentul în lei al 35 de lei la un preţ mediu al unui kWh în România.

Viteza medie înregistrată de cei doi a fost de 39 de kilometri pe oră.

CITEŞTE ŞI: Electric vs. Diesel vs. Benzină. Calcule complete pe 5 ani

via Techcrunch

Comentarii (5)

  • teste si reviewuri
    Autonomia reala e de vreo 350 km.
    7 17
  • Il cheama Bjorn Nyland.Si e destul de faimos prin calanul de YouTube.
    6 4
  • Chestia asta imi aduce aminte de vremurile când romanii opreau motorul la coborare cu D1300 ca sa consume mai putin.
    Bine ca n-au impins-o!
    7 2
  • hazard
    Excelent, mai putine noxe prin orase...
    6 3
  • cineva
    Viteza medie de 39km/h. Senzational!
    In vreo saptamana ajungi unde ti-ai dorit sa iti faci concediul. Si apoi pornesti inapoi, ca mai faci o saptamana pana acasa. Nu-ti mai faci concediul, dar ce mai conteaza...

    Chiar nu vad utilitatea testelor astea de consum, fie ele cu electrice sau alfel, in care conduci ca o bunicuta la plimbare si incurci tot traficul.
    In general lumea foloseste masina pentru ca trebuie sa ajunga undeva in timp util. Nu ma intelegeti gresit, nu sunt partizanul curselor pe sosele publice, dar nici cealalta extrema nu mi se pare OK.
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru