VIDEO: Stadiul lucrărilor de la pasajul din Domnești. Ar putea fi deschis traficului la final de 2022

de Tiberiu Safta
Joi, 10.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un clip publicat recent arată în ce stadiu au ajuns lucrările de la pasajul suspendat din Domnești, deasupra Centurii București. Termenul de finalizare al lucrărilor este stabilit pentru al treilea trimestru din 2022.

Lucrările de la pasajul din Domnești au început în 2018. De atunci și până în 2020, lucrările au fost întârziate din cauza unor blocaje constante. Abia în vara lui 2020 au fost reluate lucrările și, în ciuda pandemiei, au decurs fără probleme mari.

Noul giratoriu de la Domnești este amplasat deasupra Centurii capitalei, pentru a ușura traficul și a oferi mai multe rute către localitățile din apropierea Bucureștiului. Conform planului de execuție, lucrările ar trebui să fie gata în trimestrul al treilea din 2022, urmând ca giratoriul suspendat să fie deschis circulației la finalul anului.

Așa cum se poate vedea din clipul de mai jos, a fost turnat, deja, asfalt pe rampa de coborâre spre Bragadiru. Pe lângă asta, a fost montat și tablierul metalic pentru giratoriu. Potrivit raportului din ianuarie 2022, lucrările sunt finalizate în proporție de 57%.

Contractul pentru construirea pasajului din Domnești a fost semnat în 2017 și valorează 91.5 milioane de lei.

Compania care se ocupă cu lucrările, Straco, a intrat în insolvență, iar proiectul a fost preluat de către subcontractorul Tracon. Durata de proiectare și execuție durează 24 luni, iar lucrările ar trebui să ajungă la bun sfârșit în vara acestui an, pentru ca în ultima parte a lui 2022, pasajul să fie deschis circulației.

via Hotnews

Comentarii (9)

  • Deci ...drula n-are niciun merit...
    9 7
  • @dci Ma astept ca plusereii sa-l canonizeze pe sfantu' Drula al autostrazilor pe hartie!
    5 8
  • M-am lamurit si cu dCi, zici ca nu tii cu nimeni dar la denigrare nu te intrece nimeni. Postac ti se zice de-acum.

    "[...]De atunci și până în 2020, lucrările au fost întârziate din cauza unor blocaje constante. Abia în vara lui 2020 au fost reluate lucrările[...]"
    8 8
  • Pentru cine nu știe ... Drula, e un inginer software, care și-a desăvârșit studiile in țara dictatorului Trudeau, a fost consilier pe probleme de infrastructura al premierului Cioloș!!!... deci un calculatorist a dat sfaturi despre cum se toarnă asfaltul...
    7 7
  • Ti-ai facut temele, ai amunitie... hai sa curga veninul ca sigur mai ai. Post post post si repede ca esti platit la norma!

    Zii de fapt ca softistii sunt problema in tara asta. Hai, ca e pe teava.
    7 8
  • Hai ca pana mâine la prânz pornești mașinăria de vot
    5 7
  • Nu vreau sa te calific in niciun fel... cine îți citește comentariile își poate face o părere
    5 7
  • Exact ce spuneam puțin mai sus... unalex a pornit mașinăria de vot... aceste voturi sunt foarte importante pentru el...dacă îl puteti ajuta cu un vot doua v-aș fi recunoscător...
    2 2
  • Asta e culmea troll-atului: postăcește la greu la fiecare articol despre infrastructură, turuie minciuni fără să citească articolele și apoi se miră când cititorii îi dau probabil ce merită.
    Și dă vina pe cine îndrăznește să-i ignore radio șanțul, inclusiv pentru minusuri.
    Evident plusurile grămadă nu și le pune la îndoială, hoțul strigă hoții.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru