Viitoarea generație BMW M2 va fi ultimul model al diviziei BMW M cu motor pur termic

de Tiberiu Safta
Joi, 09.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație BMW M2 va fi ultimul model al faimoasei divizii de performanță BMW M care va avea un motor pur termic. Anunțul a fost făcut chiar de către Frank van Meel, șeful diviziei de performanță al bavarezilor, într-un interviu acordat publicației Bimmer Today.

Anul acesta, BMW M sărbătorește 50 de ani de existență. Cu ocazia acestei sărbători, divizia de performanță a lansat modele noi, precum BMW M4 CSL și se pregătește să prezinte, în curând, două modele noi, importante: M3 Touring și noua generație M2.

Însă, cu această ocazie, aflăm că viitoarea generație BMW M2 va fi ultimul model al diviziei germane care va avea un motor pur termic. Acest lucru a fost confirmat de către șeful diviziei de performanță, Frank van Meel, într-un interviu pentru publicația germană Bimmer Today.

„BMW M2 cu motorul cu 6 cilindri în linie și propulsie spate va fi, cu siguranță, o mașină pură la condus”, a declarat Van Meel. „Vom vedea o electrificare în creștere la alte vehicule, bineînțeles, sub diferite forme, începând cu sistemul electric de 48 de volți și sisteme hibride cu încărcare la priză, până la propulsoare complet electrice.”

„Văzut în acest fel, M2 va fi ultimul M cu un motor pur termic și fără nicio formă de electrificare”, a mai adăugat șeful diviziei de performanță.

Noul BMW M2 va debuta în acest an.

Din informațiile adunate, noul model va avea un motor de 3.0 litri, twin-turbo, care va dezvolta 450 de cai putere. Viitorul M2 va putea fi echipat cu o cutie de viteze manuală sau cu una automată.

via Motor1

Comentarii (10)

  • Seriff
    Pacat, le strica si pe astea
    14 7
  • Domnule, dar parca BMW afirma ca motoarele termice la ei mai exista vreo 20-30 de ani. Au trecut doar 2 ani de la afirmatie. Ce se intampla? Ati ramas fara software? :))
    @serifu' trist: stai linistit, pentru tine samsarii vor avea mereu un sh vechi de 20 de ani cu doar 77000 km reali.
    Daca il tine in garaj, poate, ca daca ies cocalarii cu el pe Strada, il fac praf in primii 10 km.
    5 18
  • Dan Voiculescu
    Vechea generație BMW M2 trebuia să fie ultimul model al diviziei BMW M cu motor pur termic.
    BMW M chiar nu înțelege că electrificarea rapidă, masivă şi ireversibilă e singura soluție în ţinerea sub control a nocivităţii fără precedent oferită de peste o suta de ani de motoarele termice?
    5 17
  • Seriff
    @Mihai stai linistit, ca tu nici peste 10 ani nu o sa ai masina electrica fiindca sunt prea scumpe.
    In rest, Bmw nu va scoate pur electrice, va scoate niste m-hybrid cu motoare de 3000 benzina.
    11 1
  • pentru hateri - nu va obliga nimeni sa le cumparati. In rest, stim ca nici nu va permiteti, noroc ca sunt gratis comentariile negative
    3 6
  • Tare curios sunt cat o sa mai treaca pana cand automarket va invata ca propulsia spate este un pleonasm.
    10 1
  • @inexo: n-ai inteles ca eram pro. In rest, mult text, putine concluzii (spre una singura - paranoia)
    1 2
  • inexorabil
    @SS, exprimarea ta este un pic ambiguă…Tu ai folosit pluralul (“să le cumpăraţi”), dar articolul se referă la un singur model. Chiar anterior postării tale, @Seriff a adus în discuţie pluralul (“electrice”). Mea culpa dacă mi s-a părut că ai făcut trimitere la ele.

    Bun, şi de ce sunt eu “paranoic” ? Doar fiindcă nu ţi-a plăcut tonul meu? În esenţă, era vizat…Mafia. Oricui i se poate întâmpla să comită o confuzie. Scuze încă o dată.
    La urma urmei, dacă fix aşa mă consideri, este dreptul tău. Numai că adevărata paranoia se manifestă la cel mai ameţitor nivel...
    2 0
  • Da buna asta… si eu ma întrebam, la fel cu tracțiune față ;)
    2 1
  • Nu știu de unde ai tras tu concluzia ca soluția este electrificarea auto… curent verde avem? NU; infrastructura încărcare avem? NU; capacitățile de producție curent pentru electrice avem? NU; poate omul obișnuit sa-si cumpere electrică? NU. Fa un efort si vezi imaginea de ansamblu nu doar ce ai in farfurie. Pentru un kg de carne se consuma 20 de tone de apa…
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru