Viitoarea generație BMW Seria 7 va avea sisteme de condus autonom de nivel 3

de Alexandru Monenciu
Duminica, 14.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generație BMW Seria 7 va avea sisteme de condus autonom de nivel 3. Anunțul a fost făcut chiar de directorul de dezvoltare al producătorului german de automobile.

A șaptea generație BMW Seria 7 este încă departe de lansare, dar prototipurile sunt surprinse foarte des în teste. Semn că producătorul din Munchen dezvoltă încontinuu nava amiral, atât din punct de vedere estetic, cât și tehnic.

Potrivit celor mai recente informații, noua iterație Seria 7 ar urma să fie anunțată de un concept, care va fi prezentat în lunile următoare.

Trecând peste designul exterior, despre care nu putem spune prea multe (având în vedere că prototipurile sunt mereu acoperite cu camuflaj), directorul de dezvoltare din cadrul BMW a dezvăluit recent câteva detalii în ceea ce privește tehnologia de la bordul viitorului Seria 7.

Frank Weber a confirmat, într-un interviu acordat publicației Forbes, că noul model va încorpora sisteme de condus autonom de nivel 3. "Este o funcție pe care o poți cumpăra. Va fi disponibilă încă de la debutul Seriei 7," a mai spus el.

Pe scurt, sistemele de condus autonom de nivel 3 pot prelua controlul direcției și al accelerației (inclusiv poate decelera sau frâna) în anumite condiții.

Mai mult, sistemul este capabil să-și identifice limitele din timp și să notifice șoferul ca să preia comanda autovehicului.

Weber a mai precizat că aceste sisteme vor fi preluate și de alte modele din portofoliu, inclusiv de X5, X7, Seria 5 și iX.

via Forbes

Comentarii (25)

  • inexorabil
    Mafioso Sereioso, dacă tot ţii morţiş să-i incriminezi pe nemţi, uite acilişé motiv temeinic: un cretinism sau altul, de factură milenaristă, pe care îl adoptă şi ei într-o veselie.
    10 13
  • Antifa
    Această știre îmi dă speranța că voi reuși să văd și bmw-uri care semnalizează ori care sunt parcate corect...
    13 10
  • https://piataauto.md/Stiri/2021/10/VIDEO-Un-Volvo-S90-surprins-de-o-camera-de-bord-intr-un-accident-de-neinteles-in-Romania/

    Unul dintre cei zece posesori de Volvo S90 din Romania .
    13 17
  • Bubi Mubi
    Tare, sisteme de asistență pentru pseudoșoferi, utile doar pentru experții în sisteme de asistență.

    Ce a zis? Să preiau eu controlul? Când? Înainte de intersecție? Și ce facem acum? :))))))))
    13 0
  • Serios mai roboțică??? Și seria 7 tot de “cocalari” este condusă. Vai de capul vostru generația (copy-paste)…
    10 39
  • O fi mișto, dar grila aia îmi dă dureri de ochi. N as fi zis că pot sa l pocească intr așa hal. Sau poate că nu mă pricep eu.
    Dar cum frumusețea sta in ochii privitorului iar mie nu mi place, mi e suficient
    9 2
  • ^Daca asta ti se pare pocit, stai sa il vezi pe urmatorul...
    7 1
  • @dan_grc
    Daca tot dai exemple nelegate de titlu, baga si din astea, de pe acelasi site, mai recente:
    https://piataauto.md/Stiri/2021/09/VIDEO-Un-BMW-a-accidentat-grav-alte-4-automobile-parcate-in-Balti-iar-soferul-a-fugit-si-e-cautat-acum-de-politie/
    https://piataauto.md/Stiri/2021/10/VIDEO-Un-accident-intre-un-BMW-si-un-camion-ZIL-surprins-de-o-camera-de-bord-in-Durlesti-Chisinau/
    https://piataauto.md/Stiri/2021/09/VIDEO-Un-BMW-Seria-5-rasturnat-si-cu-partea-frontala-rupta-intr-un-accident-la-Carpineni/
    https://piataauto.md/Stiri/2021/10/VIDEO-Accident-bizar-intre-o-Mazda-si-un-BMW-succedat-de-o-urmarire-surprins-in-Polonia/
    Auleu, deci ala cu Volvo zici ca e praf? :))
    Ce daune a produs cel cu Volvo celorlalti?
    Ce-ti mai place tie sa iti dai cu parerea, dar cand e vorba de aparat cocalarii esti primul.
    Mai bine iti vezi de troaca ta si ii lasi pe altii in pace. BMW e implicat in accidente grave de mult mai multe ori ca Volvo si e normal, vorbim de cocalari!
    14 5
  • A produs daune bordurii, are legătură cu titlul, adică puținii șoferi de Volvo ar avea nevoie de nivelul 5 de autonomie. Raportul între Bmw și Volvo ca răspândire este de cel puțin 10 :1, inclusiv la modelele vechi, deci normal să găsești mai multe incidente.

    Ar trebui să fii conștient că S90 este aproape unicat la noi, iar cineva îl dă de bordură, fără să fie deranjat, probabil de emoție, credeam că șoferii de Volvo sunt în regulă, dacă era un trotuar acolo, cu pietoni, ar fi fost periculos.
    9 18
  • ramane cum am stabilit
    volvo e o chinezarie slaba si plicticoasa preferata de frustrati si lipsiti de imaginatie si vlaga.
    13 21
  • @dan_grc
    Cum le stii tu pe toate, cu rapoarte si explicatii.
    Vezi cate accidente sunt cu pietoni omorati pe trotuar sau treceri pietoni si fa si din asta un raport intre BMW si Volvo
    E ceva gen 100:1?
    Cate BMW ajung daune totale si cate Volvo din raportul tau?
    Vino si tu cu detalii complete daca tot esti asa priceput. Avand in vedere troaca pe care o conduci, ma indoiesc ca esti prea inteligent.
    Vezi cateva poze aici, care sa te ajute la raport:
    https://autolatest.ro/stiri/bmw-ul-rupt-in-doua-la-iasi-era-sudat-din-alte-doua-masini-romanii-cumpara-epave-imposibil-de-reparat/
    21 6
  • De pe net, de azi:

    "ieri un drogat cu BMW Seria 7 era sa omoare pietoni chiar pe Bd Magherul foarte aproape de Sectia 1 de Politie, iar asta seara alt drogat a fost oprit cu greu de Politie!"

    Vai de capul vostru, ca să zic așa, o siglă pătată rămâne reprezentată de cocalari și drogați. Sau schimbă și tu ce se vede în trafic. Impune-te!!! :)))
    21 6
  • @dan_grc
    Cand zici accident care putea avea urmari grave te referi la astea:
    https://observatornews.ro/social/batrana-spulberata-de-un-bmw-pe-o-trecere-de-pietoni-din-suceava-impactul-a-fost-surprins-de-o-camera-de-supraveghere-432174.html
    https://adevarul.ro/locale/baia-mare/Soferul-bmw-dat-masina-doi-tineri-sot-sotie-intr-o-statie-autobuz-cercetat-libertate-video-1_60e1a97a5163ec4271be7f4b/index.html
    https://stirileprotv.ro/stiri/socant/tragedie-in-bucuresti-provocata-de-soferul-unui-bmw-parintii-sai-aflati-pe-bancheta-din-spate-au-murit.html
    Hai mai Dane, chiar atat de limitat poti fi cand vezi prietenii tai cocalari ce fac cu BMW-urile????
    Adica nu esti satul de stiri cu BMW prin mare, pe partii de schi si luati din urma de tramvaie??? BMW e marca cocalarului suprem si tu vii cu un video legat de Volvo? Doar atat poti? Pai cand sunt milioane de filme cu BMW-uri rupte in doua si daune totale, tu te rezumi doar la cateva cu Volvo?
    23 6
  • https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/auto/topul-celor-mai-avariate-masini-in-accidente-pe-soselele-din-europa-pe-ce-loc-se-claseaza-dacia-1646261


    https://alba24.ro/topul-marcilor-auto-implicate-cel-mai-des-in-accidente-rutiere-in-2018-mitul-soferului-de-bmw-demontat-de-statistica-694761.html

    Ti-ai activat sistemul multiplu de votare ? Asta este tot, doar de 11 ori? In fiecare zi sunt soferi beti si drogati, dar dupa clasica obisnuinta a presei de la noi, binenteles ca cele cu Bmw trebuie sa tina prima pagina, sa citeasca cei ca tine . Nu exista statistica care sa demonstreze ca Bmw este pe primul loc la accidente, poti sa cauti cat vrei .
    5 20
  • inexorabil
    Mafioso Sereioso, uite un link și de la mine, care să contracareze puzderia ta de link-uri "persuasive" : Războiul Final/Total. Te va duce direct la site-ul adevărului:
    www.nicioreguladerespectatinWW3.com/furcicoasesitopoarefaramila
    3 7
  • @inexorabil
    Va deranjeaza adevarul? Stirile? Crezi ca le-am scris eu?
    Daca esti suparat, scrie la redactiile care fac stiri.
    3 3
  • ce se ataca astia ca vulvo e o chinezarie anosta plictisitoare si demodata inca de cand iese de pe banda de montaj. Sincer mi-ar fi rusine sa umblu cu o masina ca asta care nu are nimic performant in ea, nici mecanica si nici sofer. Ha ha ha. Chnezarie vetusta spre urat. Condusa de frustrati plini de ura ca sunt depasiti de orice sh chiar daca ei sunt cu pedala la fund, asta pe drum drept ca in curbe vulvourile n-au nici o stabilitate si poti sa le faci chiar si cu un Matiz.
    1 6
  • @dan_grc
    Cum cometezi tu stirea asta?
    https://autolatest.ro/stiri/alt-cocalar-drogat-si-fara-permis-fuge-de-politie-de-data-asta-au-fost-trase-focuri-de-arma/
    2 1
  • Dorele, vezi ca acum vreo 5 ani Volvo lansa pe piata un XC90 PHEV cu vreo 420 CP si cu multe dotari care sa nu faca masina asa plictisitoare: are destula putere ca sa ajunga la 100 km/h in vreo 5,6 secunde (desi nu se lauda cu asta si nu face reclama la asta), are suspensie pneumatica, scaune pot fi sport daca alegi varianta R-design si sunt foarte comfortabile, are head-up display, sistem audio cu vreo 19 incinte si subwoofer incorporat in caroserie, are o aplicatie cu care poti pre-incalzi/raci masina si a castigat o multime de premii prin Germania pentru tehnologii inca de acum 5 ani.
    A fost declarata cea mai sigura masina si cel mai premiat SUV al secolului.
    Deci tie ti se pare asta masina plictisitoare, dar cand bezi botul asta oribil de BMW te umezesti?
    Pune mana pe carte, ca sunt multi cocalari cu Seria 7, vezi chiar clipul de mai sus.
    3 2
  • Discuții fără sens.
    Ce legătură are producătorul cu șoferul… chiar ardeți gazul degeaba.
    De profilul psihologic și nivelul de civilizație al șoferilor suntem noi responsabili și autoritățile. Altfel spus noi și prin comportamentele noastre aruncăm cu mizerie intr-un brand sau altul.
    Am condus un BMW mai mult se 100.000 km in România cu un singur incident… un Kia a intrat ușor in spatele meu pe sosea puțin umeda… anvelope terminate!!!
    Atenție nu din cauza mașinilor se produc accidentele (marea majoritate) din ziua de azi, ci din cauza șoferilor teribiliști și nu in ultimul rând a celor care habar n-au de condus sau de întreținerea mașinii.
    Toate mașinile gen Mercedes, Audi, BMW, Volvo, Mazda etc, sunt mai mult decât ok pentru ceea ce au fost create. Știm prostia și inconștiența nu are limite și nici nu doare… dar produc accidente grave.
    3 8
  • Este corect ce afirmi, dar se pare ca un anumit profil de sofer are inclinatie catre o anumita marca.
    Iar cand vezi cate un dan_grc care comenteaza la o stire despre BMW cu un filmulet in care un Volvo loveste o bordura, fara sa ajunga pe trotuar sau sa raneasca, dar nu zice nimic ca retarzi cu BMW, ca cel de acum 2 zile, rup stalpi, ajung in santuri, parcheaza ca boii, parca nu e chiar ok. Adica denumirea de cocalari e specifica BMW, sa lase alte marci in treaba lor, mai ales ca soferii sunt mult mai linistiti in general.
    4 0
  • inexorabil
    Dragule, ai disecat de mii de ori şi de ani de zile acelaşi “raţionament” (anti-BMW, anti-accidente, anti-cocalari, anti-infractori, anti-mitocani bla-bla-bla). Presupunând prin absurd că s-ar cununa cu pura realitate, crezi că n-ar fi suficient ca să ni-l însuşim “cu simţ de răspundere” ? Aşadar, ce urmează? Zeci de mii de “axiome”/link-uri şi decenii de străduinţă din partea ta?? Mai presus de gestul firesc al înţelegerii ţi se pare că se află reflexul “indispensabil” al supraînţelegerii??? Sau pur şi simplu nu-ţi pasă că ne vei face capul ţăndări?...Mai pe scurt: nu cunoşti noţiunea de limită????
    1 6
  • @inexorabil
    Vorbești despre noțiunea de limită în contextul șoferilor românești de beemveu?
    4 0
  • inexorabil
    Degeaba îmbrăţişezi conştient mistificarea groasă…MAJORITATEA şoferilor de ghermane sunt persoane normale, fără “figuri în cap”. Cine admite acest…truism (ba încă valabil zilnic) nu se va lăsa niciodată ameţit de prestidigitaţia ta “justiţiară”, frankurtian-OSF-dirijată (gen DNA!). Eventual va vedea un BMW în apa mării sau pe pârtie o dată la 50 de ani – şi nici aşa n-ar fi sigur.
    0 2
  • inexorabil
    frankfurtian, scuze.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru