Viitoarea generație Ford Focus RS ar putea avea un sistem electrificat de propulsie: Hot Hatch-ul producătorului american va oferi peste 400 CP

de Cornel Șocariciu
Marti, 24.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford pregătește o nouă generație Focus RS. Hot Hatch-ul ar urma să fie prezentat în cursul anului viitor și va fi echipat un sistem electrificat de propulsie capabil să ofere peste 400 CP.

În acest moment, cea mai potentă versiune o noului Focus poartă indicativul ST. Clienții pot opta pentru motorul EcoBoost de 2.3 litri care dezvoltă 280 de cai putere la 5.500 rpm și 420 Nm între 3.000 și 4.000 rpm.

Dar în viitorul apropiat, fanii versiunilor de performanță vor face cunoștință cu un nou Focus RS. Conform surselor, Hot Hatch-ul producătorului american va fi echipat tot cu motorul de 2.3 litri EcoBoost, însă acesta va fi asistat de un sistem hibrid capabil să ofere un plus de putere în anumite condiții.

"Lumea se schimbă, iar în acest moment avem opțiuni noi în ceea ce privește sistemele de propulsie", a declarat în urmă cu câteva luni Joe Hinrichs, președintele diviziei Ford Automotive.

Același raport menționează că sistemul de propulsie pregătit de inginerii Ford va oferi peste 400 de cai putere. Vechea generație (foto) a Hot Hatch-ului de clasă compactă dezvolta 350 CP și 440 Nm (470 Nm cu funcția Overboost).

Conform surselor apropiate companiei, viitorul Ford Focus RS va fi prezentat în cursul anului 2020.

Via | Car

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru