Viitoarea generație Mitsubishi ASX va ajunge în România în 2023

de Tiberiu Safta
Vineri, 28.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez a anunțat că viitoarea generație a SUV-ului ASX va debuta în 2023. Noua mașină va utiliza o platformă dezvoltată de Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi și va avea numai propulsoare hibride.

Viitoarea generație Mitsubishi ASX va fi lansată în 2023. Modelul va fi destinat pieței europene și va ajunge inclusiv în România în același an. Acest anunț vine la scurt timp după ce Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi, din care face parte constructorul japonez, a dezvăluit planurile sale de a lansa 35 de modele noi, electrice, până în 2030.

Noul ASX va utiliza platforma CMF-B, care este folosită pe Renault Captur și Arkana, precum și pe Nissan Juke. SUV-ul de dimensiuni compacte va fi fabricat la o uzină din Spania, în orașul Valladollid, acolo unde sunt fabricate modele Renault.

Cea de-a doua generație Mitsubishi ASX va fi oferită numai cu propulsoare hibride. Astfel, vor fi disponibile două versiuni de motorizare: un hibrid convențional și un plug-in hybrid. Mitsubishi nu a oferit mai multe date tehnice despre motoare.

Actuala generație ASX a fost lansată în 2010. De atunci și până în prezent, au fost vândute în Europa aproape 380.000 de exemplare.

Viitorul ASX va deveni al treilea SUV PHEV Mitsubishi după modelele Outlander și Eclipse Cross.

Noul Mitsubishi ASX va fi lansat în Europa, inclusiv în România, în primăvara anului 2023.

via Mitsubishi

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Până fac ei un amarât de hibrid şi un plugin cu range 30 km vin chinezii cu full electrice
    2 6
  • Seriff
    @Edikk, stai linistit, ca singura masina electrica in care o sa pui tu piciorul este troleul.
    Vezi ca s-au marit amenzile pentru cei care nu au bilet.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru