Alianța Renault Nissan Mitsubishi anunță 35 de modele pur electrice până în 2030, inclusiv un succesor pentru Micra

de Alexandru Monenciu
Joi, 27.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alianța formată din Renault Nissan și Mitsubishi tocmai și-a anunțat planurile pentru următorii 8 ani. Până la finalul acestui deceniu, cele trei companii vor lansa nu mai puțin de 35 de modele cu zero emisii, 90% dintre ele fiind bazate pe 5 arhitecturi comune.

Alianța Renault Nissan Mitsubishi trece la un nou nivel al colaborării și anunță obiective importante pentru următorii opt ani. Până în 2030, cei trei producători vor dezvolta și lansa nu mai puțin de 35 de modele electrice noi, mulțumită unor investiții uriașe (25 de miliarde de dolari în următorii cinci ani).

Mai mult, 90% dintre aceste modele vor fi construite pe 5 arhitecturi comune: CMF-AEV, KEI-EV, LCV-EV, CMF-EV și CMF-BEV. Aceasta din urmă va debuta în 2024 și va sta la baza unui viitor succesor cu zero emisii pentru modelul Nissan Micra.

Tot pe baza acestei platforme vor fi dezvoltate viitorul Renault R5 și un model Alpine. Toate, după cum spuneam, cu zero emisii.

Până în 2026, Alianța vrea să reducă prețul bateriilor cu 50%, și cu 65% până în 2028. Totodată, până la mijlocul anului 2028, Nissan Renault Mitsubishi vrea să producă în masă baterii cu stare solidă.

Acestea vor avea o densitate dublă a energiei, comparativ cu actualele baterii litiu-ion, și se vor încărca de 3 ori mai rapid.

Alianța se va concentra și pe dezvoltarea de tehnologii care vor permite un condus autonom.

Până în 2026, cele trei companii vor să comercializeze peste 10 milioane de mașini echipate cu astfel de tehnologii.

via Motor1

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Până acum, mulţi au zis că fac şi foarte puţini au făcut chiar ceva, şi să fie de calitate
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru