Viitoarea generaţie Nissan Leaf promite o autonomie electrică de 400 de kilometri

de Bogdan Mirică
Joi, 04.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Impulsionaţi de succesul înregistrat de Leaf, Nissan vrea să ofere publicului şi o a doua generaţie. Carlos Ghosn, preşedintele Alianţei Renault-Nissan promite o autonomie de 400 de kilometri.

Fie că vrem să recunoaştem sau nu, actualul Nissan Leaf a fost modelul care a revoluţionat piaţa maşinilor electrice. Chiar dacă nu a impresionat la început, Leaf a reuşit să îşi atragă tot mai mulţi adepţi şi chiar a câştigat duelul psihologic cu Chevrolet Volt.

Succesele repurtate de actualul model constituie premizele unei noi generaţii. Carlos Ghosn a confirmat indirect planurile pentru un nou Leaf, ba mai mult chiar a oferit informaţii preţioase despre viitoarele performanţe ale modelului. Într-un interviu acordat unei televiziuni japoneze, Ghosn a declarat că viitorul Leaf va fi capabil să ofere o autonomie electrică de până la 400 de kilometri.

Esential 400 de kilometri va fi autonomia electrică a viitorului Leaf.
Deşi preşedintele Alianţei Renault-Nissan nu a vrut să ofere detalii despre data de lansare, un inginer din interiorul grupului a susţinut că Leaf nu este departe de schimbul de generaţii.
Cel mai probabil, actualul produs va lăsa loc unuia nou începând cu anul 2016.

Mai multe speculaţii vorbesc despre posibilitatea de a vedea viitorul Leaf disponibil în două versiuni, una cu autonomie mai mică şi alta cu cei 400 de kilometri promişi de Ghosn. Aceasta din urmă va avea un pachet de baterii mai mare. Înlocuitorul se va face remarcat printr-un design complet nou, mult mai apropiat de ceea ce vedem în prezent în gama Nissan.

Comentarii (1)

  • e firesc
    Carlos Ghosn are in continuare incredere in viitorul electric. Asta pentru cei care mancau bezele. A fi primul pe piata e un avantaj competitiv important.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru